StoryEditor
ponos baskije

Athletic Bilbao osvojio trofej nakon 40 godina. Na doček je došlo više od milijun ljudi

Piše desk  /  12.04.2024., 14:04h

Španjolski klub Athletic Bilbao nakon 40 godina osvojio je trofej. Momčad Ernesta Valverdea u finalu španjolskog Kupa kralja pobijedila je Mallorcu na penale. Velika proslava na ulicama Bilbaa uslijedila je u četvrtak. Strani mediji javljaju da je na nju došlo više od milijun ljudi.

Ljudi su pušteni ranije sa svojih poslova, a učenici iz škola kako mogli sudjelovati u proslavi trofeja. Bilbao je klub u kojem smiju igrati samo Baski, tako da imaju vrlo ograničenu selekciju igrača, no uglavnom su uvijek u gornjem dijelu tablice španjolske lige i bore se za europske pozicije.

Nogometaš Barcelone slavio s Bilbaom

Zanimljivo, nogometaš Barcelone Inigo Martinez, koji je igrao za Bilbao, također je došao na proslavu. Upravljao je svojim brodom u paradi po rijeci Nervion. Problema neće imati jer je dobio dozvolu trenera Xavija Hernandeza. 

Za Athletic Bilbao ovaj je trofej najveće ostvarenje od 1984. godine, kad je klub osvojio duplu krunu. Ta generacija osvojila je osmi, ujedno i posljednji naslov prvaka u povijesti baskijskog kluba.  

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 20:21