StoryEditor

Amerikanci od Paninija preuzeli proizvodnju sličica za EP, ubrzo dobili salve kritika, Englezi su najviše nezadovoljni

Piše desk  /  23.04.2024., 13:10h

Kao što je već neko vrijeme poznato, talijanski Panini neće proizvoditi popularni album sa sličicama za Europsko prvenstvo 2024. godine. Taj je posao preuzeo Topps, koji će proizvoditi sličice i za Europsko prvenstvo 2028. godine, kao i za žensko Europsko prvenstvo 2025. te za Ligu nacija 2028. godine.

Njihov album i sličice za nadolazeće Europsko prvenstvo već su u prodaji, ali navijači su već veoma nezadovoljni i većina reakcija na projekt Toppsa je negativna. Na internetu su naročito vidljivi komentari navijača Engleske koji ne mogu shvatiti po kojem kriteriju je birano 20 igrača njihove reprezentacije koji su zastupljeni u albumu.

U album su uvršteni Jordan Pickford, Harry Kane, Cole Palmer, Luke Thomas, Harry Maguire, Kieren Trippier, Luke Shaw, Trent Alexander-Arnold, Mark Guehi, Fikayo Tomori, Rico Lewis, Eberechi Eze, Delcan Rice, Jordan Henderson, Jude Bellingham, Marcus Rashford, Jarrod Bowen, Jack Grealish, Olie Watkins i Callum Wilson, a izostavljeni su Phil Foden i Bukayo Saka.

Radi se o mladim asevima Manchester Cityja i Arsenala i ponajboljim igračima Premier lige. Također, zbog problema s licenciranjem u ekipi Francuske nema Kyliana Mbappea.

Inače, Panini je prvi album sa sličicama nogometaša izdao uoči Svjetskog prvenstva 1970. godine i talijanski brend je otada stekao kultni status u memoriji brojnih generacija navijača.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 14:00