StoryEditor
Biograd na moru

Zabavni park Dalmaland službeno proglašen najboljim turističkim projektom u Hrvatskoj!

Piše desk  /  11.04.2024., 16:01h

U očekivanju nove turističke sezone koja bi po najavama trebala biti najbolja do sada, iz Biograda na moru stiže prava ljetna razglednica. U tamošnjem Dalmalandu, najvećem zabavnom parku u Hrvatskoj i regiji, sve je spremno za rekordnu sezonu, a ovih dana stiglo im je i posebno priznanje.

Riječ je o nagradi "Simply the best" za inovativnost i kreativnost u turizmu prema izboru Udruga hrvatskih putničkih agencija. Prestižno priznanje Dalmaland je dobio u kategoriji novog projekta u turizmu i to za prošlu godinu koja je bila jedna od najuspješnijih od otvorenja 2016. godine. Iznimnu turističku sezonu Dalmaland zahvaljuje otvorenju dugo očekivanog vodenog kompleksa.

Izgradnja Aquaparka trajala je pune dvije godine, a spojem tematske i adrenalinske zabave s čak 14 vodenih atrakcija koji uključuju tobogane i bazene za sve uzraste, postao je strateška turistička destinacija u Dalmaciji. Važan je ovo turistički  projekt za cijelu  Hrvatsku koja je ovom ponudom stala uz bok sličnim svjetskim centrima zabave.

"Ove sezone očekujemo još uzbudljiviji provod, s obzirom na brojne novitete u parku koje ćemo predstaviti na svečanom otvorenju", najavljuje Ivan Bobanović iz Dalmalanda. Najveći adrenalinski centar na Jadranu svoja vrata otvara već 26. travnja, od ove godine proširen je za zelenu oazu vrijednu milijun eura.   

Poznati chef kuha za vas!

Novi kompleks nalazi se uz vodeni dio parka i prostire se na 3000 metara četvornih te je ukupna površina parka sada preko sedam hektara. U Dalmalandu su, kažu, u ovu investiciju ušli osluškujući želje i potrebe gostiju koji će sada nakon lude zabave moći predahnuti u VIP zelenoj oazi, pod prirodnom hladovinom i s pogledom na okolne maslinike.

Kao mjesto zabave namijenjeno prvenstveno obiteljskom provodu, novost u Dalmalandu je i ugostiteljska ponuda. Kuhinju od ove godine vodi chef Zvonko Trajković čija su jela na bazi tjestenine višestruko nagrađivana. Za posjetitelje Dalmalanda chef Trajković osmislio je brojna inovativna jela sa svježim mediteranskim namirnicama, a u ponudi će biti i jelo Baby Lasagne nadahnuto hrvatskim predstavnikom na Eurosongu Markom Purišićem. 

Za sladokusce i one najmlađe osvježen je slatki kutak s raznovrsnim slasticama i sladoledima obogaćenima ekskluzivnim okusima. "Na otvorenju 26. travnja posjetitelje čekaju razna iznenađenja. Pripremili smo bogate nagrade, a predstavit ćemo i novi  animacijski tim koji je zadužen za organizaciju  tematskih rođendana, evenata te team buildinga. Posebno smo ponosni što je naš park na svjetskoj karti prepoznat kao sigurno i atraktivno mjesto za provod na otvorenom", zaključuje Bobanović.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 23:34