StoryEditor
milijunaš

Natjecateljica odustala na pitanju za 250.000 kuna. Znate li vi odgovor?

Piše Desk  /  31.12.2021., 08:26h
U posljednjem ovogodišnjem izdanju emisije Tko želi biti milijunaš? natjecalo se troje kandidata.

Prvi je bio programer Frane Lukin koji je prošlog tjedna iskoristio pomoć svih džokera. Odustao je na pitanju za 125.000 kuna. Nije znao leži li antipod Kine na zemaljskoj kugli u Kanadi, Argentini, Australiji ili u DR Kongu. Odgovor je bio Argentina, prenosi Index.hr.

Sljedeća natjecateljica, Dubrovčanka Katarina Fiorović Žuro, pomoć znalaca zatražila je već na pitanju za 2000 kuna. Na idućem pitanju je iskoristila džoker pola-pola te ponovno došla do točnog odgovora.

Posljednjega džokera, zovi, upotrijebila je za pitanje: "Što će okusni pupoljci detektirati prilikom degustacije churrosa? Slatko, slano, kiselo ili pak gorko?" Odgovor je bio "slatko". Naposljetku je sama stigla do 13. pitanja i ušla u borbu za 250.000 kuna.  Međutim, nije znala odgovor na pitanje: "Koji je slikarski velikan više od 400 puta portretirao Jacqueline Roque?"

Katarina je mislila da je odgovor možda Edgar Degas, no Jacqueline Roque bila je najpoznatija kao muza i druga supruga španjolskog slikara, suosnivača kubizma te jednog od najpoznatijih umjetnika 20. stoljeća, Pabla Picassa, s kojim je bila u braku do njegove smrti. Ponuđena imena slavnih umjetnika činila su i ona Amedea Modiglianija te Henrija Matissea.

Posljednji večerašnji natjecatelj, Lucian Šošić iz Donjeg Dolca, zasad je odgovorio na sedam pitanja. Magistar hrvatskog i engleskog jezika po struci u prvu novogodišnju emisiju Milijunaša ući će sa sva tri raspoloživa džokera.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 05:37