Opisujući sebe kao “svjetski atlas tradicionalnih jela, lokalnih namirnica i autentičnih restorana”, sadrži globalnu kartu hrane s tradicionalnim jelima prikazanim po regijama.
U BiH odmah u oko upadaju sarajevski ćevapi koji su najpoznatije jelo u glavnom gradu BiH.
Livno je naravno poznato po Livanjskom siru, dok su za područje Blidinja i južnije istaknuli puru s lučinicom.
Za Široki Brijeg i ŽZH su izdvojeni uštipci, područje Čitluka je označeno vinom, dok se malo istočnije u Hercegovini izdvojio sir iz mijeha.
Za Nevesinje je istaknut poznati Nevesinjski krumpir.
Što se Hrvatske tiče, Zagreb je poznat po štruklama i brojnim drugim jelima, Sinj po arambašima. Nešto južnije po Dalmaciji je istaknuto vino, a ostatak karte i određena mjesta koja vas zanimaju možete vidjeti na stranci Taste Atlas, piše Jabuka.info.
Dnevnik.ba