StoryEditor
Eurosong

Evo što se dogodilo s Konstraktinim plasmanom na kladionicama nakon spornih fotografija

Piše Desk  /  28.04.2022., 14:50h
Nakon što je RTS sa službenog Twitter profila obrisao njene fotografije na kojima pozira uz lavor koji stoji na stolčićima u obliku latiničnog slova Z, Konstrakta je zabilježila dosad najbolji plasman na eurovizijskim kladionicama.

Srpska predstavnica koja je dugo držala 12. mjesto našla se na 11. mjestu te je to ujedno bio i najbolji plasman koji su joj dosad predvidjele kladionice. Isto tako, bila je i jedina predstavnica koja je bilježila uspon na ljestvici. 

Ubrzo se ponovo vratila na 12. mjesto, na kojem se nalazi i trenutno. Hrvatska predstavnica Mia Dimšić nalazi se na 23. mjestu.

Podsjećamo, fotografije srpske eurovizijske predstavnice Konstrakte objavljene za pravoslavni Uskrs Twitter je označio neprimjerenim, odnosno potencijalno osjetljivim sadržajem. To su slike na kojima Konstrakta pozira uz lavor koji stoji na stolčićima u obliku latiničnog slova Z.

RTS je potom odlučio izbrisati fotografije sa svojih službenih profila te se oglasio kratkim priopćenjem.

"Jasno je da su ovakvi neprimjereni komentari pojedinaca kreirali atmosferu koju ne možemo zaustaviti, ali možemo u njoj ne sudjelovati. Iz tog razloga, fotografija će biti uklonjena s našeg službenog profila, a umjetnica postati - nevidljiva. Vidimo se u Torinu", navodi se u objavi RTS-a.

RTS je i ranije demantirao bilo kakvu povezanost fotografije i podrške ruskoj vojsci u ratu u Ukrajini. Naime, Rusi se u ratu koriste oznakom Z, piše Index.hr.

Dnevnik.ba

05. svibanj 2024 05:25