StoryEditor
Šabac, srbija

Dijeli se citat postavljen u školi u susjedstvu, mnogi se pitaju kome je palo na pamet ovo istaknuti

Piše DESK  /  16.09.2021., 15:18h
Fotka je obišla društvene mreže i mnogi su se s gorčinom pitali kako je moguće da pored ovoga svakog dana prolaze intelektualci, da nikome nije zasmetalo i da nisu pomislili da je ovakva anegdota neprimjerena za djecu.

Osnovna škola "Janko Veselinović" iz Šapca ima zid na kojemu su istaknute fotografije, anegdote i citati književnika čije ime nosi ova ustanova. Mnoge je zaprepastio jedan seksistički citat za koji možemo konstatirati da je neprimjeren za djecu, piše noizz.rs.

- Požali se Janku jedna glumica da su joj za ulogu u filmu Richard III platili samo trideset dinara. Prema njoj je učinjena velika nepravda jer ona vrijedi mnogo više. Janko je s pažnjom sasluša do kraja, a onda, sasvim mirno, odgovori: "Vrijediš ti, dušo, i tri puta više, ali poslije predstave - anegdota je koja je okačena na zidu ove škole.

Fotka je obišle i društvene mrežameu Srbiji i mnogi su se s gorčinom pitali kako je moguće da pored ovoga svakog dana prolaze intelektualci, da nikome nije zasmetalo i da nisu pomislili da je ovakva anegdota neprimjerena za djecu.

- Nema čovjeka koji nekada nije ispričao vulgaran vic, napravio banalnu pošalicu. Ako je Janko zaista zbio ovakvu "šalu", cijenim da je to bilo u nekoj kavani u pijanoj noći. Nije problem Janko. Problem je u onome tko je zaključio da to treba ovjekovječiti. I u onome tko danas to ne skida - jedan je od komentara.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 19:57