StoryEditor

Čestitke Zrinjskom, čestitke Mostaru!

Piše Jurica Gudelj  /  30.07.2021., 00:40h

Od prve sekunde ige vidjelo se da Sloboda iz Tuzle nema što tražiti u utakmici posljednjeg kola Premijer lige BiH koja se jučer igrala u Mostaru na Stadionu pod Bijelim brijegom.

Igrači Zrinjskog, koje je pobjeda vodila do naslova prvaka, od prve do posljednje sekunde su kontrolirali utakmicu. Laganih 3:0 i slavlje je moglo početi. Iako, slavlje u Mostaru traje još od prošlog vikenda, kad je postalo jasno da Plemići drže sudbinu prvaka BiH u svojim rukama te da će pobjedom na Slobodom obraniti naslov prvaka BiH.

Mostarci su prepoznali važnost jučerašnje utakmice kako za klub tako i za cijeli grad. Tisuće Mostaraca se slilo na Stadion pod Bijelim brijegom. Atmosfera je bila sjajna: tribine su zaposjeli roditelji s djecom, bake i djedovi s unucima, skupine glasnih tinejdžera...  Ni traga bilo kakvom huliganizmu ili vrijeđanju bilo koga. Doduše, bilo je spominjanja Želje, Sarajeva i Veleža, ali samo kao sportskih suparnika. Šale na račun spomenutih klubova (ali i grada Sarajeva) temeljelile su se isključivo na sportskim razlozima.

Sa stadiona se fešta preselila na  kampus Sveučilišta u Mostaru, gdje je organizirana svečanost dodjele pehara pobjedika Premijer lige BiH. Nekoliko tisuća ljudi je pjevalo i slavilo s igračima i stručnim stožerom Zrinjskog, koji, očito, rade jako dobar posao.

Mostar je jučer pokazao kako  zna slaviti usjehe svojih ljubimaca, a Zrinjski da je velik i u pobjedi. Čestitamo Mostaru, čestitamo Zrinjskom!

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 10:33