StoryEditor

Zrinjskom pod hitno treba novi napadač kako se ne bi ponovila prošla sezona!

Piše D  /  19.08.2019., 05:08h

Nogometaši Zrinjskom se mogu pohvaliti dobrim igrama u Europi ove sezone, ali ponovno imaju loš start u prvenstvu. Nakon četiri odigrana susreta Plemići imaju dva poraza i po jednu pobjedu i remi, ali ono što najviše zabrinjava je to da su postigli samo jedan pogodak.

Jedan pogodak u domaćoj pobjedi nad Veležom, a taj pogodak je bio autogol kapetana Rođenih Denisa Zvonića. Osim te pobjede, Mostarci više nisu tresli mrežu. Prethodno je bio minimalan poraz od Sarajeva (1:0), pa ih je istim rezultatom pobijedio Željezničar, a na posljednjem gostovanju kod Tuzla Cityja odigrali su utakmicu bez golova (0:0).

Loš ulazak u prvenstvo viđen je kod Zrinjskog i prošle sezone što je koštalo Antu Mišu posla na klupi najuspješnijeg bh. kluba. Dolaskom Blaža Sliškovića stvari su se promijenile na bolje i Zrinjski je hvatao priključak za Sarajevom. No, odlasci Nemanje Bilbije i Ognjena Todorovića otvorili su bolnu točku - neefikasnost. Amer Bekić i Dalibor Veselinović nisu se iskazali, mada su ih mučile i ozljede.

Ove sezone Zrinjski se u napadu dobro pojačao, došli su Miljan Govedarica i Irfan Hadžić te su uz Stanišu Mandića u Europi pokazali da su velika pojačanja za Plemiće. No, u domaćem prvenstvu ih ‘nije bilo‘. To se može pripisati umoru od europskih utakmica, ali što je sa zamjenama.

Prvenstveno, Ivan Lendrić koji još nije upisao gol za Zrinjski, a imao je minutažu u svih deset utakmica Plemića ove sezone. Jasno je kako Zrinjski do kraja prijelaznog roka mora dovesti još jednog napadača jer je Irfan Hadžić nakon dva mjeseca prešao u turskog drugoligaša Akhisarspor.

Prijelazni rok traje do 31. kolovoza, a čini se kako se Zrinjski već bacio u potragu za novim napadačem. U domaćim medijima se spominje Petar Kunić koji je raskinuo ugovor s grčkom Larisom. Ni on se nije proslavio u Grčkoj gdje u 12 nastupa nije zabio pogodak, no ime je stekao u domaćoj ligi igrajući za Radnik iz Bijeljine i Borac iz Banja Luke. U Premijer ligi BiH je odigrao 89 utakmica i zabio 22 gola, a dodamo li i 9 golova iz 16 nastupa u 1. Ligi Republike Srpske lako je zaključiti kako se radi o dobrom golgeteru za bh. uvijete.

25-godišnji Kunić bi danas ili sutra trebao i službeno postati igrač Zrinjskog, a prvi ispit da zadovolji zahtjevnu mostarsku publiku će imati u subotu kada Pod Bijeli Brijeg stiže njegov bivši klub i povratnik u elitu Borac iz Banja Luke.

Dnevnik.ba/ T.R.

29. travanj 2024 12:06