StoryEditor

Zračna luka Mostar: Održan štrajk upozorenja

Piše D  /  22.06.2018., 11:06h

Sindikat traži usvajanje sistematizacije radnih mjesta, vraćanje dijela plate te prestanak sa praksom isplate dijela prihoda u gotovini.

„Sve što smo dogovorili s Upravom nije ispoštovano. Obećali su nam povećanje plaće, jedan mjesec smo dobili povećanje i onda se sve vratilo na staro. Već šest ili sedam godina mi nemamo ništa plaćeno po zakonu, od noćnih sati, vikenda, nedjelje a prekovremenih sati sad i nemamo. Zračna luka je 2015. godine imala 75.000 putnika, 2016. godine 55.000 putnika a 2017. godine 42.000 putnika. Sada smo za pola godine imali 8500 putnika. Tko je otjerao putnike, radnici sigurno nisu jer mi od njih živimo“ rekao je predsjednik Sindikata Međunarodne Zračne luke Mostar Darko Buntić.

On je dodao kako je direktor Zračne luke Marin Raspudić priznio da će im isplatiti dugovanja.

„Sada se pravda da mu grad i županija, odnosno gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić i predsjednik Vlade Hercegovačko – neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg nisu isplatili nešto što su mu obećali te da on nama ne može isplatiti potraživanja“ istaknuo je Buntić.

Direktor Međunarodne Zračne luke Mostar Marin Raspudić izjavio je za medije kako je do sada u četiri navrata tražio od Sindikata da se potpiše kolektivni ugovor.

„Kolektivnim ugovorom se reguliraju i štite prava i obveze svih zaposlenika i menadžmenta. Sindikat mora da shvati da je bez kolektivnog ugovora vrlo teško razgovarati“ rekao je Raspudić dodajući kako je financijska konstrukcija zaokružena do 31. 12. 2018. godine s povećanjem plaće od 200 KM.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 14:05