StoryEditor

Vitez: Gradsko kazalište mladih u petak premijerno izvodi "Lude sedamdesete"

Piše D  /  29.07.2021., 20:38h

Gradsko kazalište mladih Vitez pripremilo je novu poslasticu za sve ljubitelje kazališta. Priča je ovo o četiri žene u staračkom domu i njegovateljici koja se brine o njima. Što se događa s te četiri žene koje su “osuđene” da svoje posljednje dane provedu u staračkom domu? Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva?

“U svakom čovjeku je jedan cijeli svemir i jedna knjiga koju za života napiše. Naravno, kao i svi ostali, i te žene imaju svoje knjige, svoje priče. Da bismo upoznali nekog, potrebno je puno vremena, možda čak i nikad dovoljno.  Ali, da o nekome stvorimo sliku malo vremena je dovoljno. Želimo prikazati pet različitih slika, pet priča i pet knjiga još nedovršenih. Ono kako one koračaju na svom životnom putu, isprepletenom zanimljivom prošlošću i izazovnom budućnosti, predstava kazuje na jedinstven i humorističan način”, kazala je u najavi predstave autorica teksta Ana Dragozet, ali i jedna od glumica u predstavi, navodi vitez.info.

U predstavi igraju: Berna Mišković, Antonela Lukić, Ana Dragozet, Ivona Matošević i Leona Blaž. Tekst potpisuje Ana Dragozet, režiju Bruno Grebenar, grafičko oblikovanje Borislav Sučić, na tehnici je Franka Matić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Ovo nije epitaf za umrle, ovo je oda živima. Predstava je svojevrsno slavlje života svih nas, a posebno života četiri „mlade starice“. Stare po rodnom listu, ali mlade duhom. To što su ostarile ne mora značiti da svaki dan ne trebaju pokušavati napraviti novi korak u život, a da se pritom ne koriste štapom. Starost nije etiketa, starost je vrlina”, o predstavi je kazao redatelj Bruno Grebenar.

Predstava će u Vitezu biti premijerno prikazana u petak, 21. travnja, u kazališnoj dvorani Vitez, s početkom u 19,00 sati. Cijena ulaznice je 3 KM. 

Dnevnik.ba 

21. lipanj 2024 15:46