StoryEditor

(VIDEO) Visoka pobjeda Sarajeva na Koševu: Bordo timu se smiješi dupla kruna

Piše D  /  08.05.2019., 08:05h

Sarajevo i Široki Brijeg odigrali su na Koševu prvu finalnu utakmicu Kupa BiH, a navijači Bordo momčadi mogu biti itekako zadovoljni rezultatom jer su njihovi ljubimci slavili s visokih 3:0.

Domaćini su bili ti koji su diktirali tempo u prvom poluvremenu, a rani pogodak Rahmanovića u 9. minuti samo je dodatno skrenuo vodu na njihov mlin. Hebibović je sjajno prošao po desnoj strani i na drugoj vratnici pronašao usamljenog Rahmanovića koji trese praznu mrežu.

I nakon vodstva Sarajevo je dominiralo na terenu, a nagrada za bolju igra im je došla u 39. minuti kada Kapić sjajno prolazi Matića i šalje loptu ispod Bilobrka za 2:0. Mogao je vratar Širokog bolje intervenirati u toj situaciji.

Sarajevo je i drugo poluvrijeme bolje otvorilo i držali su Širokobriježane daleko od svog gola sve do 70. minute kada gosti preuzimaju inicijativu. Tražio je Široki taj pogodak u gostima koji bi im uveliko olakšao posao u uzvratu na Pecari, ali obrana Sarajeva je bila fantastična u ovom susretu.

A, fantastičan je bio i napad domaćina. U sudačkoj nadoknadi sijevnula je kontra Sarajeva, Tatarov udarac je obranio Bilobrk, ali lopta se odbija točno na glavu Mujagića koji zabija za konačnih i ogromnih 3:0.

Iako smo i sinoć vidjeli u Ligi prvaka kako tri gola prednost ne moraju ništa značiti, čini se ipak kako Sarajevo potvrđuje svoju dominaciju ove sezone i kako im se smiješi dupla kruna.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

29. travanj 2024 02:39