StoryEditor

(VIDEO) Uzeo je zalet ‘s parkinga‘ za penal pa pucao kao amater

Piše D  /  23.02.2021., 11:02h

Nerijetko najbolji nogometaši svijeta ‘izmisle‘ novi način izvođenja penala pa je tako poznato da se Neymar prilikom zaleta na loptu uvijek ‘baci‘ malo nalijevo te niskim skipom dolazi do lopte nakon čega bira stranu u koju će pucati.

U posljednje vrijeme svoj način izvođenja popularizirao je i zvijezda Manchester Uniteda Bruno Fernandes. Njegova je tehnika takva da također niskim skipom dolazi do lopte, ali neposredno prije udarca poskoči kako golman ne bi mogao do posljednjeg trenutka znati u koju će stranu Portugalac pucati. I zasad se pokazao vrlo efektivnim. Od 18 kojih je pucao u dresu Manchester Uniteda promašio je tek jedan, a ukupno tek tri u karijeri. 

Upravo je Portugalca htio ‘kopirati‘  argentinski nogometaš Gonzalo Coronel. Njegov je klub, Atletico Atlanta u prvom kolu Argentinskog kupa igrao protiv Ville San Carlos, a penali su odlučivali pobjednika, odnosno pobjednika je odlučio Coronel neuspješno izvedenim penalom. 

Argentinac je namjestio loptu te uzeo zaleta 15-ak metara te se u Fernandesovom stilu poskočio neposredno prije udarca, a njegov je traljav pokušaj golman obranio bez ikakvih problema i tako omogućio svojoj momčadi odlučujući penal koji su iskoristili, a Coronel je, zasluženo, dobio titulu tragičara utakmice, a i vječnu uspomenu, prenose 24sata.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 09:26