StoryEditor

(VIDEO) Široki preokretom iz sjajnih akcija svladao Borac na Pecari

Piše D  /  27.02.2019., 08:02h

Nogometaši Širokog Brijega slavili su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH. Momčad Goce Sedloskog pobijedila je drugoligaša Borac s 2:1 i to nakon preokreta.

Široki je od samog starta imao inicijativu. Držali su loptu u posjedu, ali nisu uspijevali zaprijetiti gostujućem golu. Ali, zato je uslijedio hladan tuš na drugoj strani.

U 16. minuti Danilović je savršeno ubacio s lijeve strane, a Vranješ je na pravom mjestu i glavom pogađa za 0:1 Banjalučana.

No, taj pogodak nije poremetio nogometaše Goce Sedloskog. Nekoliko minuta kasnije tražili su domaćini jedanaesterac kada je gostujući igrač igrao rukom u svom kaznenom prostoru. No, umjesto udarca s bijele točke, domaćini su dobili samo žuti karton, tj. zaradio ga je kapetan Dino Ćorić zbog prigovora.

Bio je Široki puno bolja momčad u tim trenucima i bilo je samo pitanje vremena kada će doći izjednačenje. A, to se dogodilo u 29. minuti kada Mateo Marić kruniše sjajnu akciju Širokobriježana.

Nakon nekoliko dobrih prilika, Široki u finišu prvog poluvremena dolazi i do preokreta iz još ljepše akcije nego li kod prvog gola. Ovog puta realizator je bio Mato Stanić.

Početkom drugog poluvremena domaćini su nekoliko puta na muke stavili gostujućeg vratara, ali mreža se nije tresla. Kako je utakmica odmicala, tako je i padao tempo utakmice. Kao da se i Široki zadovoljio trenutnim rezultatom i nije previše riskirao u napadu. Moglo im se to i osvetiti u 83. minuti kada je Vranješ pobjegao po lijevoj strani i uposlio Jakupovića, ali njegov udarac glavom je lako ukrotio Zlomislić.

Na kraju je i završilo s 2:1, a rezultatom uoči uzvrata u Banja Luci mogu biti zadovoljniji gosti.

Pokazao je Široki i u ovoj utakmici da se na njega mora ozbiljno računati u nastavku sezone u kojoj će vjerojatno biti momčad koja će pružati najljepši nogomet u državi.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

29. travanj 2024 02:37