StoryEditor

(VIDEO) Rokov izvrstan nastup nije nagrađen plasmanom u finale

Piše D  /  17.05.2019., 07:05h

Roko je nastupio s pjesmom The Dream  koja se savršeno slaže s geslom ovogodišnjeg Eurosonga – Usudi se sanjati  (Dare to Dream) imao je odličan nastup i dominirao pozornicom. Autori pjesme su Jacques Houdek, Charlie Mason i Andrea Čubrić.

Drugu polufinalnu večer otvorila je predstavnica Armenije – Srbuk pjesmom ‘Walking Out‘. Nakon nje nastupila je predstavnica Irske Sarah McTernan  s pjesmom ‘22‘.

Predstavnica Moldavije Anna Odobescu ‘Stay‘ na pozornicu je kao podršku imala i crtačicu pijeskom. Svestrani Švicarac Luca Hänni  izveo je ‘She Got Me‘ i dobio veliku podršku pune dvorane. 

Grupa Carousel s pjesmom ‘That Night‘ predstavljala je Latviju, dok je Rumunjsku zastupala Ester Peony  s pjesmom ‘On A Sunday‘. Predstavnica Danske Leonora otpjevala je ‘Love Is Forever‘, dok je Šveđanin John Lundvik  ‘Too Late For Love‘ donio je život u arenu Expo te izmamio buran pljesak pune arene. 

Nakon nastupa austrijske predstavnice Pænda s pjesmom ‘Limits‘, na pozornicu je stigao Roko i uz podršku svojih plesača-anđela vrlo emitivno izveo pjesmu ‘The Dream‘ i dobio zasluženi pljesak pune dvorane. 

Nakon Roka na pozornicu je stigla predstavnica Malte Michela s pjesmom ‘Chameleon‘. Jurij Veklenko s pjesmom ‘Run With The Lions‘ predstavljao je Litvu, dok je Rusiju ove godine predstavljao Sergey Lazarev pjesmom ‘Scream‘. 

Albanska predstavnica Jonida Maliqi svoju je pjesmu ‘Ktheju tokës‘, kao jedna od rijetkih, otpjevala cijelu na vlastitom jeziku. Norveški trio KEiiNO vrlo živahno otpjevao je pjesmu ‘Spirit In The Sky‘, dok je Nizozemac Duncan Laurence uz klavir izveo baladu ‘Arcade‘ na kraju koje gotovo da nije mogao suspregnuti suze. Tamara Todevska pjesmom ‘Proud‘ predstavljala je Sjevernu Makedoniju. Predstavnik Azerbejdžan Chingiz s pjesmom ‘Truth‘ nastupio je kao posljednji natjecatelj druge polufinalne večeri 64. Eurosonga.  

U prvom polufinalu za prolaz dalje borilo se 17 zemalja, a kvalificirale su se Grčka, Bjelorusija, Srbija, Cipar, Estonija, Češka, Australija, Island, San Marino i Slovenija. Takozvanih "pet velikih" Britanija, Francuska, Njemačka, Italija i Španjolska automatski ulaze u finale jer daju najveći financijski doprinos Europskoj uniji radiotelevizija koja producira natjecanje. Dodatno ulazi i Izrael kao zemlja domaćin. 

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 19:25