StoryEditor

(VIDEO) Raspravljali o izmještanju sela pa mještanin polio gradonačelnika vodom

Piše D  /  01.08.2021., 07:08h

Zbog namjere vlasti u Boru, ali i stava Vlade Srbije, da za potrebe kineske kompanije, koja je vlasnik RTB Bor, cijelo selo Krivelj bude izmješteno u narednih nekoliko godina, došlo je do incidenta na zboru mještana ovog sela kojem su prisustvovali lokalni čelnici, ali i predstavnici Ministarstva rudarstva i energetike i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.Kako se čulo na zboru, mještani Krivelja se moraju što prije odlučiti za lokaciju kako bi se ona uvrstila u plan generalne regulacije čije se usvajanje očekuje tijekom rujna i da se završi plan posebne namjene ovog područja. Nakon toga Vlada Srbije bi područje sela Krivelj trebala proglasiti dijelom od javnog interesa, a tek nakon toga bi se ušlo u proces eksproprijacije, pišu srpski mediji.

Mještani će se moći odlučiti za kolektivnu selidbu, individualnu selidbu ili direktnu prodaju kineskoj kompaniji, a sva trenutna pitanja i problemi koje imaju bit će rješavani na sjednicama radne grupe koja se s predstavnicima kineske kompanije održava svakog tjedna

U jednom trenutku jedan od prisutnih nasrnuo na gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, polio ga vodom. Incident je brzo okončan, a gradonačelnik je najavio pokretanje kaznene prijave protiv napadača.

Selo je okruženo rudnicima RTB-a Bor, a mještani se žale na svakodnevna miniranja, naročito od preuzimanja RTB-a od strane kineskog vlasnika.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:35