StoryEditor

Velika senzacija na Euru: Portugalci srušili Francuze, Quintana briljirao na golu

Piše D  /  10.01.2020., 08:01h

Sudeći po početnom dijeli utakmice činilo se kako će Francuzi lakoćom riješiti svoj prvi zadatak na Euru. Vodili su 6:3, ali Portugalci su sjajno odgovorili i serijom 9:3 preokrenuli rezultat na 9:12.

Fantastičan je bio portugalski vratar Quintana koji je izluđivao francuske napadače. S druge strane francuski golmani su imali samo jednu obranu. No, ulaskom Karabatića stvari se mijenjaju na parketu te se na odmor odlazi s minimalnom prednošću Portugalaca 11:12.

Mislilo se kako će u nastavku ova utakmica biti ista kao ona između Hrvatske i Crne Gore, pogotovo kada su Francuzi poveli s 16:15, ali tako nisu mislili Portugalci. Osim što je briljirao na golu, Quintana je i zabio na prazan gol za plus (20:18) u 45. minuti. Shvatili su tada francuski navijači kako ovo nije njihov dan, a kada su u 49. minuti Portugalci otišli na plus 3 (19:22) malo tko je vjerovao da se mogu vratiti. No, onda Francuzi rade seriju 3:0 i poravnavaju na 22:22 prvenstveno zahvaljujući portugalskoj igri s praznim golom.

Činilo se da su se Portugalci prepali pobjede nad velikim favoritima, ali uslijedio je time-out u pravom trenutku i oni do samog kraja čuvaju svoju minimalnu prednost. Istina, mučili su se u napadu, za razliku od Francuza, ali su dolazili do golova. I onda se kada je bilo najpotrebnije, Quintana upisuje još jednu obranu, a Portugalci nakon dugog napada zabijaju za plus 2 (27:25) u 58. minuti.

Na kraju potvrdu velike senzacije zaključio je gol na prazna vrata za konačnih 28:25.

Osim junaka Quintane koji je imao 9 obrana, nikoga posebno se ne smije izdvojiti od Portugalaca jer su svi dali veliki obol u ovoj pobjedi. Tek da spomenemo da su Gomes i Branquinho bili najbolji strijelci s 5 golova, a iznenađujuće je Rui Silva proglašen igračem utakmice s 2 gola i 6 asistencija.

Kod Francuza su najbolji bili Mem s 5 te Karabatić i Fabregas s po 4 gola.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini večeras igraju Norveška i BiH.

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore

 

30. travanj 2024 07:00