StoryEditor

Vatrenog pitali je li točno da su narušeni odnosi u reprezentaciji, ovo je njegov odgovor

Piše D  /  08.04.2021., 08:04h

Ante Budimir, reprezentativni napadač, nakon kvalifikacijskih utakmica sljedeća dva mjeseca bit će posvećen završnici španjolskog prvenstva. Kakve je dojmove ponio sa zadnje reprezentativne akcije, upitao ga je novinar Večernjeg lista.

– Bio je to zanimljiv ciklus. Po mnogočemu specifičan. Igrali smo protiv tri različite momčadi koje su imale samo jednu ideju – obraniti se. Bilo je teško i tvrdo. No, ipak, najvažnije je što je ta izvedba bila dovoljna za prvo mjesto nakon prve etape kvalifikacija. Jako je teško igrati protiv momčadi koje se brane. Lakše je braniti se nego napadati. Danas su svi protivnici odlično pripremljeni i u treningu i nikoga nije lako “probiti”, ma koliko god to zvučalo kao fraza – ističe Budimir.

Najviše nas je zabrinula izvedba protiv Slovenije.

– Protiv Slovenije smo imali dobrih 15 minuta. Uz malo sreće, mogli smo povesti 1:0, onda bismo sigurno govorili drukčije. Oni su, s druge strane, dosta spretno zabili taj pogodak. Lopta pogodi Brozovića, onako uđe uz vratnicu. Nakon toga bilo se teško pokrenuti. Opet dođemo na onu da je puno lakše stati tvrdo u obrani i čuvati rezultat nego nešto stvoriti u napadu. Slovenci su to iskoristili.

Što vam je izbornik rekao nakon ove prve epizode?

– Ništa što već nije podijelio s javnošću. Kazao je da ćemo razgovarati kasnije, poželio nam je da budemo zdravi, da igramo i treniramo...

Kakva je ono priča bila o narušenim odnosima u reprezentaciji? – Prekratko sam u reprezentaciji da bih mogao znati analogiju događaja oko ozračja. Zato mi je teško kazati bilo što o toj priči o starima i mladima. Za mene je svako okupljanje novi početak. Ovo su mi bile prve kvalifikacijske utakmice i bilo što da kažem, ne bi imalo smisla jer ja nemam pravi uvid. Mislim da je tu riječ o detaljima koje mogu vidjeti samo oni koji su tu godinama. Jasno je da ti detalji čine razliku u izvedbi.

Dnevnik.ba
 

28. travanj 2024 13:48