StoryEditor

Vardar je prvak Europe! Karačić i Čupić maestralnim partijama srušili Veszprem

Piše D  /  02.06.2019., 07:06h

Rukometaši Vardara po drugi put u povijesti postali su prvaci Europe! U finalu Lige prvaka makedonska momčad svladala je mađarski Veszprem s 27:24.

Fantastično je Vardar igrao u prvom poluvremenu. Kompaktni i čvrsti u obrani, a nevjerojatno razigrani u napadu. Kontre i polukontre su besprijekorno odrađivali, ali i na postavljenu obranu Mađara bili su odlični.

A kako i ne bi kada u svojim redovima imaju maestra Igora Karačića. Mostarac je čudesan bio u finalu i svojim maestralnim asistencijama za pivota Stoilova, izluđivao je Veszprem.

Nakon što je uveo Vardar u finale sjajnim golom Barci u posljednjim trenucima, srednji vanjski je i danas dominirao.

Nevjerojatno je kako je hrvatski reprezentativac bio raspoložen, a do zadnjeg trenutka se nije znalo hoće li biti spreman za ovo finale jer je vukao ozljedu.

Bolja igra Makedonaca do izražaja je došla u drugom dijelu prvog poluvremena kada serijom 5:1 odlaze na 16:10. Do kraja poluvremena Lekai je zabio za 16:11 i s tim se rezultatom odlazi na odmor.

U nastavku Karačić svojim drugim golom ponovno odvodi Vardar na plus 6 (17:11). I onda je stao Vardar, a Veszprem se raspuhao u napadu i serijom 5:0 dolaze na samo gol zaostatka i to većim dijelom s igračem manje. Crnu seriju Makedonaca prekinuli su Brazilac Moraes i naravno Igor Karačić te donose Vardaru malo zraka (19:16).

No, ponovno je Veszprem dobio isključenje i ponovno su s igračem manje došli na korak Vardaru golom Mahea (20:19). No, onda se ukazao drug Hrvat u redovima makedonskog kluba - Ivan Čupić i iz sedmerca zabija za 21:19. Siguran je Čupić bio i nekoliko minuta kasnije kada odvodi Vardar na 24:21.

No, Mađari se nisu predavali i s dva gola Mahea iz sedmeraca ponovno dolaze na minus jedan, 5 minuta do kraja (24:23).

Ali, Hrvati su odlučili donijeti Makedoncima drugi naslov prvaka Europe i Čupić svojim četvrtim pogotkom vodi Vardar na plus tri (26:23), 2 minute do kraja. U posljednjoj minuti došao je i peti gol Čupića za 27:24 i priča je bila gotova.

Što se strijelaca tiče Moraes i Ivan Čupić su bili najefikasniji kod prvaka sa 6, odnosno 5 golova. Kristopans je zabio 4, a po tri su dodali Skube, Dibirov i Igor Karačić koji je još upisao i pet asistencija.

Kod Veszprema je najefikasniji bio Mahe sa 6 golova.

Nevjerojatan je ovo podvig makedonske momčadi u sezoni kada su ih svi otpisali. Nitko nije vjerovao kako ova generacija može doći do kraja, ali oni su vjerovali u sebe i za većinu njih, posljednjoj utakmici za ovaj klub, donose u Skoplje pehar prvaka Europe. Devet mjeseci ovi momci nisu dobili plaće, ali ni to ih nije omelo u svijetu kada PSG, Barca i Veszprem zgrću milijune. Svaka čast!

Dnevnik.ba/ T.R.

 

 

 

 

 

 

30. travanj 2024 17:36