StoryEditor

Ukrala osam milijuna eura i nestala: "Mislili smo da nije toliko bistra"

Piše D  /  06.07.2021., 09:07h

Magazin navodi da je prije nekoliko dana policija objavila njenu fotografiju i od tad njemački mediji ne prestaju pisati o njoj i istraživati njen život.

Nazivaju je "lijepom kradljivicom", a neke detalje o Yasemin otkrio je i jedan školski prijatelj. On je za njemački Bild rekao da je još kao dijete Gundogan željela biti bogata i lijepa. Nosila je odjeću iz jeftinijih butika, ali je sanjala o luksuznom životu.

"Svi smo mislili da nije toliko bistra", rekao je školski prijatelj.

Međutim, čini se da je lijepa Yasemin dovoljno bistra da izvede jednu od najspektakularnijih pljački u Njemačkoj.

Bild piše kako je Yasemin s majkom i mlađom sestrom živjela u gradskoj bremenskoj gradskoj četvrti Tenever. Navodno joj je otac pronašao posao u tvrtki za prijevoz novca.

Istražitelji se sada oslanjaju na informacije koje bi im mogli dati stanovnici, a zanimaju ih i tragovi mogućih suučesnika u pljački. Istraga se provodi zbog posebno ozbiljnog slučaja krađe, za što je predviđena zatvorska kazna do deset godina.

Podsjetimo, Gundogan, koja je u tvrtki bila odgovorna za pakiranje i sigurni prijevoz novca, 21. svibnja ukrala je kontejner s nekoliko vreća napunjenih novcem, a zatim otvorila bolovanje.

Nestanak novca otkriven je tek četiri dana kasnije. Prema prethodnim istragama, kontejner s brojem 06414 ubačen je u crni Mercedes-Benz čije su registarske tablice prethodno ukradene.

Automobil je unajmljen 19. svibnja u berlinskoj gradskoj četvrti Spandau i potom vraćen u dvorište kompanije koja ga je iznajmila, prenosi Fenix.

Policija, koja smatra da iza krađe stoji organizirani kriminal, objavila je fotografiju Yasemin i moli stanovnike koji imaju bilo kakvu informaciju o njoj ili ostalim pomagačima da se jave Odjelu kriminalističke istrage u Bremenu.

Osumnjičena je turskog porijekla, a mediji spekuliraju da se sklonila kod obitelji u Turskoj.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 19:55