StoryEditor

Uginula mu krava, susjedi se organizirali i kupili drugu

Piše D  /  17.11.2020., 07:11h

Bez redovnih prihoda, Ćehić nije bio u mogućnosti kupiti drugu, a njegova višečlana obitelj ostala je tako bez značajnih izvora prihoda koje je ostvarivala prodajom mlijeka i teladi.

Mještani spomenutog sela za Ćehića kažu kako je skroman, tih i povučen čovjek, te da nikada nije kukao niti tražio nešto za sebe, već je sve prihode ostvarivao sa svojih deset prstiju.

Kako bi pomogli Ćehiću, organizirali su humanitarnu akciju i  prikupili neophodna novčana sredstva kako bi susjedu kupili kravu.

Organizator ove akcije Selmir Hurić, inače mjesni imam, ističe kako su Ćehićevi susjedi pokazale što znači humanost na djelu.

"Naši stari su domaće životinje zvali blagom, a možete zamisliti kakav je za čovjeka gubitak kad izgubi blago. To je za Osmana bio veliki udarac, jer mlijekom prehranjuje obitelj, a jedan dio prodaje. Znali smo da neće kukati, ali ni tražiti nešto za sebe, pa smo odlučili pomoći mu u skladu s našim mogućnostima. Skupili smo novac, kupili kravu i vratili osmijeh na njegovo lice", kaže Hurić.

Inače, Ćehić već godinama nema stalni posao te prihode ostvaruje fizičkim radom i baveći se zemljoradnjom, pišu Nezavisne.com.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 13:40