StoryEditor

UBIJ GA! BACI GA U MILJACKU! Marušić otjeran s prosvjeda boraca u Sarajevu

Piše D  /  23.05.2018., 03:05h

Pripadnici Udruge Zaboravljeni branitelji koji prosvjeduju pred zgradom Parlamenta FBiH otjerali su Vladu Marušića koji je nekada bio predsjednik ove udruge. Naime na mjestu prosvjeda došlo je do naguravanja, a bivši suborci su nakon Marušićevog udaljavanja dobacivali “ubijte ga” i “bacite ga u Miljacku”. Suborci ga inače smatraju “plaćenikom vlade”. 

Problem je nastao kada je Marušić pokušao ući u zgradu jer je, kako je sam tvrdio, dobio poziv. U pritisku koji je rezultirao udaljavanjem Marušića sudjelovali su jednako pripadnici Hrvatskog vijeća obrane i Armije Republike Bosne i Hercegovine, piše Klix.ba. 

Marušić je jedan od bivših lidera Udruge “Zaboravljeni branitelji”, a trenutno vodi Udruženje razvojačenih branitelja HVO-a. Podsjećamo, bivši branitelji u borbi za svoja prava uoči današnje tematske sjednice posvećene braniteljskoj populaciji su blokirali cestu ispred Parlamenta. 

Oni traže jedinstven i javan registar branitelja, ukidanje financiranja svih braniteljksih udruga na svim nivoima i braniteljski dodatak.

Dnevnik.ba
 

29. travanj 2024 10:33