StoryEditor

U Busovači odana počast hrvatskim braniteljima

Piše D  /  01.11.2020., 01:11h

U izaslanstvu su bili: dopredsjednik HDZ-a BIH i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, predsjednica OO HDZ-a BiH i ministrica financija u Vladi ŽSB Mirjana Plavčić, dopredsjednica ŽO HDZ-a BiH ŽSB i zastupnica u Saboru ŽSB Suzana Krišto, kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača i općinski vijećnik Stipo Krišto, nositelj liste HDZ-a BiH za OV Busovača i predsjednik OV Busovača Josip Mravak, kandidatkinja za OV Busovača i predsjednica OO ZŽ HDZ BiH KKK Busovača Ankica Komšić, predsjednik UDVDR HVO HB ŽSB Drago Smoljo, predsjednik UDVDR HVO HB Busovača Marinko Ćosić, te kandidati HDZ-a BiH za Općinsko vijeće Busovača: Marko Šantić, Ivana Smoljo, Dijana Krišto, Dragan Lovrić, Goran Milić, Josip Bašić, Irena Čavara, Dario Plavčić, Danijela Trogrlić, Pero Lovrić, Ivan Ćosić, Inga Vuleta, Dražen Bagarić, Ivica Vujica, Mariela Livaja i Mario Jurešić.

„Danas se prisjećamo svih svetih, mrtvih i onih koji su kanonizirani i oni koji nisu, prisjećamo se svih onih koji su dale svoje živote u obrani Domovine i svog doma, naših branitelja, s posebnim osjećajima, tugom, ali i radošću da smo poznavali te ljude, da smo poznavali te naše junake, možemo reći, svece našeg vremena i s posebnim osjećajem zahvalnosti što smo bili sudionici zajedno s njima u obrani ovih prostora“, kazao je Predsjednik Federacije BiH u izjavi za medije.

Kandidat HDZ-a BiH za načelnika općine Busovača Stipo Krišto kazao je kako su se danas okupili da odaju počast svim poginulim hrvatskim braniteljima koji su zaslužni svojom žrtvom da mi danas možemo slobodno hodati ovim prostorima.

„U vrijeme rata, bio sam još dijete od 14 godina i svakodnevno sam gledao svog oca kako odlazi na liniju. Zahvaljujući našim braniteljima, mi danas možemo ovdje normalno živjeti. Rat je najveće zlo koje se više nikada ne bi smjelo ponoviti“, kazao je kandidat za načelnika Stipo Krišto.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 13:37