StoryEditor

Tuže pijetla jer glasno kukuriče ujutro: Samo želimo spavati...

Piše D  /  05.07.2019., 09:07h

Pijetao Maurice ići će na sud zbog svog kukurikanja. Francuski par na otoku Oléron odlučio je tužiti jadnog pijetla za - zagađenje bukom. Njegova vlasnica rekla je za CNN kako je ovo prvi put u njezinom životu da se itko žali na kukurikanje njezinog pijetla. 

Vlasnica pijetla nada se da će pronaći rješenje, a presudu očekuje u rujnu, prenose 24sata.hr.. 

- Nadam se da će ovi ljudi shvatiti poantu ruralne sredine - rekla je, prenosi Standard. Tvrdi kako je jedino rješenje da par koji je tužio pijetla shvati da je selo i dalje selo te da moraju tolerirati kukurikanje. Svom pijetlu je pokušala zvučno izolirati kokošinjac ili ga staviti u kuću ujutro. 

- Želim zaštititi sve pijetlove u Francuskom - rekla je vlasnica. 

Odvjetnik umirovljenog bračnog para koji se nedavno doselio u svoju vikendicu rekao je kako su njegovi "klijenti došli živjeti u miru" te da imaju pravo spavati. 

Francuski slučaj podsjeća i na slučaj psa Mede iz Peroja pokraj Pule koji je tri godine života proveo u kućnom pritvoru prema odluci pulskog suda. Susjedi su Medu tužili "jer stalno laje" pa je bio u pritvoru od 22 sata do 7 ujutro. 

- Taj pas je non-stop lajao. Svaki važan događaj u životu, kao što je sinova promocija nakon diplome, moj rođendan... taj pas upropasti svojim lavežom. Počela mi je opadati i kosa - rekla je susjeda Veselka Vukotić na sudu još prije nekoliko mjeseci.

Naposljetku je Medo oslobođen krivice, a nakon tri godine (pola svog života), ponovno je slobodan. 

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 13:43