StoryEditor

Tuga u obitelji Enrique: Bivšem izborniku Španjolske umrla devetogodišnja kći

Piše D  /  30.08.2019., 08:08h

Neizmjerno će nam nedostajati, ali sjećanje na nju trajat će vječno. Nadamo se da ćemo se negdje ponovno sresti, bit će zvijezda vodilja našoj obitelji. Mirno spavaj, Xanita.

Poruka je to obitelji Enrique nakon što je preminula njihova devetogodišnja kći Xana. Pet mjeseci borila se s rakom kostiju, ali na kraju je ipak izgubila bitku sa zloćudnom bolesti, prenose 24sata.hr.

- Hvala vam na porukama podrške i na ljubavi koju ste nam pružali ovih mjeseci i zahvaljujemo vam na diskreciji i razumijevanju - napisao je na svom Twitter profilu bivši izbornik Španjolske.

Luis Enrique (49) je u ožujku ove godine iznenadno napustio španjolsku reprezentaciju prije utakmice s Maltom, a izbornik je bio do lipnja kad je odstupio iz obiteljskih razloga. Španjolski nogometni savez nije otkrivao o čemu je riječ, a radilo se o bolesti malodobne kćeri.

Podsjetimo, španjolski izbornik doslovno je preko noći otišao iz reprezentacije. Usred noći sa 25. na 26. ožujka napustio je hotel u kojem je spavao zajedno s reprezentativcima.

Igračima je ostavio pismo u kojem ih zaklinje da nikome, ni u kojem slučaju i ni pod koju cijenu, ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Marca je tu noć nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

Kapetan Sergio Ramos drugi je dan na Twitteru objavio poruku svojem izborniku:

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je Ramos koji je kao kapetan Reala godinama bio najljući mogući rival s .Enriqueom, tada trenerom Barcelone.

Iz Saveza su tada kratko izvijestili: "Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime".

Na društvenim su se mrežama odmah javili i neki igrači koji su igrali pod Enriqueom u Barceloni poput Lea Messija, Luisa Suareza i Gerarda Deulofeua.

- Moje saučešće Luisu Enriqueu i njegovoj cijeloj obitelji u ovim preteškim trenucima. Uz vas smo, šefe, želimo da budete jaki- poručio je Messi putem Instagrama.

- Ovo je trenutak velike boli i tuge. Počivaj u miru XANITA. Imajte puno snage Luis, Elena i obitelji - napisao je napadač Barcelone.

- Počivaj u miru, Xana. Luisu Enriqueu i obitelji želim svu snagu svijeta. Ostajemo bez riječi - napisao je Deulofeu.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 16:44