StoryEditor

Trener Hajduka: "Oprostite što ovo govorim, ali mi se sutra borimo za opstanak u ligi"

Piše D  /  02.02.2021., 03:02h

Splićani su tek na 6. mjestu ljestvice, a posljednjeplasiranoj Istri bježe tek 7 bodova. Upravo im Istra u sljedećem kolu dolazi na Poljud i za Bile je to utakmica od velike važnosti. Novi trener Hajduka Paolo Tramezzani je uoči utakmice na press konferenciji dao zanimljivu izjavi:

"Znam što ovaj grb znači i oprostite što ovo govorim, ali mi sutra protiv Istre igramo za opstanak. Oni su jako dobra momčad i neće nam biti lako, ali to je savršeni test za nas, da vidimo jesmo li išta naučili iz poraza od Lokomotive. Ne počinjemo od nule, nego iz podzemlja. Ne moramo igrati fantastično, ali moramo napraviti sve da dođemo do pobjede.", kazao je Tramezzani koji je na klupi splitskog kluba u siječnju zamijenio Boru Primorca.

Što se tiče njegove dvije posljednje utakmice za kormilom Hajduka, bile su to dvije potpuno različite predstave. Hajduk se protiv Dinama dobro držao pogotovo u toj ranoj fazi utakmice, dok su protiv Lokomotive na Poljudu odigrali razočaravajuće gdje gostima nisu uspjeli uputiti udarac u okvir gola, a imali su i promašen penal.

"Izvođenje penala je velika odgovornost, ali nisam siguran da bi nam pogođeni penal protiv Lokomotive pomogao. Ali, promijenit ćemo izvođače penala", bio je jasan Talijan, što znači da Mijo Caktaš, koji ima tri promašena penala u sezoni, više neće biti izvođač najstrože kazne.

Kazao je i što misli da je najveći problem Hajduka:

"Najveći problemi momčadi su mentalitet i karakter. Igrači ovog kluba ne predstavljaju samo Split i Dalmaciju, nego i Hrvatsku. Moramo riješiti i to što nam je veliki problem naš stadion, što ne smije biti tako, jer to je naša kuća. U prošlosti, kada bi gosti došli u Split prepali bi se čim bi vidjeli Poljud. Moramo opet od njega napraviti utvrdu. Već dosta vremena je u ovom klubu teško, ali karakter se vidi u teškim situacijama. Sutra protiv Istre imamo priliku."

Dnevnik.ba/T.R.

 

27. travanj 2024 16:08