StoryEditor

Tomislavgrad: Počeli radovi na postolju za spomenik dr. Franji Tuđmanu

Piše D  /  23.07.2018., 10:07h

Nakon što su prije nekoliko dana radnici Javnog komunalnog poduzeća uklonili cvijeće i zemlju iz središnjeg prostora u parku pored kolodvora gdje će biti postavljen spomenik prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu, danas su djelatnici poduzeća “Dankić – MM” počeli s radovima uklanjanja kružnoga betonskoga zida i priprema za postavljanje postolja za budući spomenik, piše Tomislavcity.com.

Kako je vidljivo na projektu, dr. Franjo Tuđam će svoj pogled usmjeriti prema jugu, prema ulazu u školsko dvorište.

U razgovoru s nekoliko sumještana što misle o poziciji spomenika i njegovoj orjentaciji, stariji su mišljenja da je bitno da je spomenik dr. Tuđmanu, nacionalnom i nadstranačkom vođi, u Tomislavgradu, na vidljivom i prometnom mjestu i uglavnom su zadovoljni lokacijom. Mlađi su ležerniji i manje politički orjentirani, pa kažu da se u Tomislavgradu pretjeruje sa spomenicima, a kada se već odlučilo za izradu spomenika bolje bi bilo postaviti spomenik nogometnoj reprezentaciji. Neki su čak i kritični pa kažu da je Tuđman u ovoj izbornoj godini postavljen ispred sjedišta lokalnoga HDZ-a i da služi kao opomena jer se u povijesnim previranjima i u HDZ-u gubi ono za što se Tuđman i prvi HDZ zalagao.

Kako bilo, držimo da će spomenik imati umjetničku i nacionalnu težinu, a mišljenja će uvijek biti podijeljena. Napomenimo da je otkrivanje spomenika planirano za 10. kolovoza u 12:00 sati.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 23:19