StoryEditor

Tinejdžerku napali jer je podignula masku da bi joj gluhonijema sestra čitala s usana

Piše D  /  26.07.2020., 02:07h

24-godišnja Caroline Paknaite vozila se sa 16-godišnjom sestrom Saule vlakom Liverpoolom. S obzirom na to da Caroline ima Usher sindrom, genetski poremećaj koji utječe na vid i sluh, Saul je povukla masku s lica kako bi je sestra mogla razumjeti. 

To je uznemirilo drugu putnicu koja je tinejdžerku verbalno napala i izvrijeđala. Caroline je uznemirujući video objavila na Facebooku i prepričala situaciju te druge zamolila za razumijevanje.

"Putnica nam se obratila i pitala moju sestru zašto je spustila masku. Pojasnila je da ja moram čitati s usana jer je drugačije ne mogu razumjeti. Počela je vikati na nju, što je eskaliralo u bučnu svađu", napisala je Caroline. 

Pojasnila je da je njena sestra, prema britanskim epidemiološkim smjernicama, izuzetak kad je u pitanju nošenje maske u zatvorenim prostorima i sredstvima javnog prijevoza.

"Držala sam sestru potpuno nesvjesna onoga što se događa. Žena me tada dotaknula i pokazala da joj je žao te rekla još nešto što nisam razumjela. Odgovorila sam joj da čitam s usana te da ne znam znakovni jezik. Počela je ponovno vikati na mene, ispričala se jer joj je sin gluh, a ja nisam", nastavila je Caroline.

Tvrdi da je putnica tada prišla ponovno njenoj sestri te prekršila pravilo o držanju distance od dva metra.

"Molim vas, poštujte druge, pitajte nas, saslušajte, uvijek sam spremna čuti alternativna rješenja, ali napadi, vrijeđanje ili bilo kakva vrsta agresivnog ponašanja nikad neće biti u redu", zaključila je Caroline te pozvala druge da ne posramljuju ženu koja je u videu jer je njen cilj upozoriti na greške.

"Budite dobri i strpljivi prema drugima", poručila je na kraju, prenosi index.hr.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 17:35