StoryEditor

Talijani ponovno šalju Mandžu iz Juventusa: Stara dama mu već rekla da je otpisan

Piše D  /  22.06.2019., 06:06h

Novo ljeto donosi i nove glasine da će Juventus prodati Marija Mandžukića.Već po navici talijanski mediji pišu o tom scenariju i sada je red došao na Corriere di Torino.

Oni smatraju da novi trener Maurizio Sarri ne računa na bivšeg hrvatskog reprezentativca jer je na svojoj prvoj pressici najviše govorio o Cristianu Ronaldu, Paulu Dybali i Douglasu Costi, igračima koji su brži i atraktivniji od hrvatskog napadača.

"Mislim da ofenzivni igrači mogu ispisati povijest. Potrebni su nam veliki igrači, a na nama je da ih organiziramo kako bi dali maksimum. U posljednjih 30 metara pitaju se talentirani igrači. Ronaldo, Dybala, Douglas Costa - koji je potencijalno vrhunski igrač, još nije eksplodirao i ne igra u kontinuitetu. Potrebno je poći od tih vrlo talentiranih igrača i konstruirati sve oko njih. Oni mogu puno pružiti u napadačkoj igri, a defenzivu moramo organizirati u skladu s oni što pružaju. Razliku stvaraju talentirani igrači, od njih se kreće", rekao je Sarri na svom predstavljanju.

Navodno je Juventus već obavijestio Mandžukićeve zastupnike da je otpisan te da mu potraže novi klub.

Kinezi ga čekaju raširenih ruku, Dalian Yifang nudi mu 10 milijuna eura godišnje, no Mariju se ne ide iz Europe. Borussia Dortmund se čini kao najozbiljniji kandidat, a Talijani dodaju kako bi Mandžukić bio najzadovoljniji da zaigra u Premiershipu.

U Juventus je stigao u ljeto 2015. i otad je bio nezamjenjiv član udarne postave Maxa Allegrija. No Allegri je otišao i situacija se za Mandžukića zakomplicirala iako je koncem sezone potpisao novi ugovor te u nekoliko navrata izjavio kako se fantastično osjeća u klubu.

Na krilnim pozicijama, kako je Sarri objasnio, preferira igrače moćne u igri 1 na 1, što Mandžukić nije. Pritom, Mandžukić je Allegrijev miljenik, Higuain Sarrijev, a novi Juventusov trener ne želi Allegrijevu igru - gdje se lopta često diže u zrak kako bi skakači poput Ronalda i Mandžukića profitirali.

Baš zbog svega toga Talijani smatraju da je vrijeme bivšeg hrvatskog reprezentativca u Torinu završilo.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 07:10