StoryEditor

Talijani pišu: Niko Kovač želi glavnu hrvatsku uzdanicu na Euru

Piše D  /  26.06.2021., 08:06h

U inventuri talijanskog prvaka koju radi novi trener Simeone Inzaghi ključni igrač hrvatske reprezentacije Ivan Perišić gurnut je na tržište i njegovo se ime već dugo povlači u raznim kombinacijama, od engleskih do njemačkih klubova. "On je žrtva Interove politike", pišu talijanski novinari, svjesni koliko je Perišić bio važan igrač na Conteovom putu do titule, a u Interu je ranije bio otpisan te se zaputio u avanturu u Bayern, gdje je postao prvak Europe. Kod Contea je popravio defenzivu i izborio se za mjesto u momčadi unatoč sistemu s trojicom u zadnjoj liniji. Perišićeva plaća u Interu (pet milijuna eura godišnje) ozbiljna je stavka za klub koji je sve bliži dogovoru o prodaju Hakimija (ili PSG-u ili Chelseaju) i treba pojačanja u ofenzivi, prenosi Index Sport.

Inzaghi razmišlja o Keiti Baldu, Senegalcu koji je kod njega u Laziju proživio najbolje dane u karijeri, a sada je na posudbi u Sampdoriji iz Monaca. Već je 2018. bio i na posudbi u Interu, kamo bi u drugom pravcu, piše La Gazzetta dello Sport, mogao otići Ivan Perišić. 

Hrvatski reprezentativac je veliki miljenik bivšeg izbornika Hrvatske i menadžera Monaca Nike Kovača, pod čijim je vodstvom na SP-u u Brazilu započeo svoju eru u reprezentaciji i bio najbolji igrač Hrvatske na turniru.

"Vrijednost im je otprilike ista, oko 7-8 milijuna eura, a ugovori im istječu za 12 mjeseci pa bi moglo doći do razmjene Intera i Monaca i tako bi Inzaghi profitirao u napadu na račun Perišićeve žrtve", pišu Talijani. 

Perišićeva cijena prema procjenama je ipak nekoliko milijuna eura viša, a ako nastavi rušiti protivnike na Euru, možda će i dodatno porasti. Perišić je prvi Hrvat u povijesti koji je zabio na četiri velika natjecanja u nizu, od svog debija 2011. godine u Tbilisiju postao je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije svih vremena i treći je strijelac u povijesti, iza Mandžukića i Šukera. 

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 13:05