StoryEditor

Svečanom sjednicom obilježen Dan Grada Ljubuškog

Piše D  /  15.02.2021., 02:02h

Predsjednik Gradskog vijeća Tihomir Kvesić je na početku svečane sjednice pozdravio goste, a gradonačelnik Vedran Markotić podnio izvješće o svim infrastrukturnim, gospodarskim, kulturnim i sportskim projektima koji su učinjeni u proteklom razdoblju, uz prezentaciju planova i strateških projekata koji se planiraju u sljedećem razdoblju.

Gradonačelnik Markotić posebno je istaknuo zadovoljstvo sa onim što je učinjeno u proteklom razdoblju uz predan rad tima koji je sudjelovao u u cijeloj priči.

„Tijelo javne uprave kojem sam ja na čelu kao i sva javna poduzeća i ustanove grada Ljubuškog moraju biti efikasniji, djelovati brže i biti na usluzi gospodarstvenicima i svim žiteljima. To će osobno i meni biti najveći izazov i misija u idućem razdoblju“, rekao je gradonačelnik Ljubuškog.

Sjednici su, uz Gradske vijećnike, gradonačelnika, te brojne goste nazočili i dužnosnici HDZ-a BiH svih razina izvršne i zakonodavne vlasti u BiH, predvođeni predsjednikom HDZ-a BiH i dr. Draganom Čovićem.

Predsjednik Čović u svome obraćanju uputio je čestitku povodom obilježavanja Dana grada Ljubuškog. Ljubuški se svake godine aktivno razvija i postaje ugodno mjesto za život, svojim vizijom nastavite dalje dorađivati i razvijati Ljubuški, poručio je dr. Čović, koji je pohvalio realizirane projekte koje je pratila županijska, federalna i državna razina vlasti. 

Sve ono što se uradilo u posljednje četiri godine može biti na ponos svih nas, a pogotovo onih koji žive u svom Ljubuškom. Sve što je učinjeno na prostoru ovog grada, daje mu jednu novu dimenziju i sadržaj. Općine i Gradovi zajedničkim radom kreiraju bolje uvijete za život na našim područjima i ne dozvolite da vas vrijeme na bilo koji način ograniči u planiranim vizijama, istaknuo je između ostalog predsjednik Čović.

Prije svečane sjednice u dvorani za sastanke u zgradi Gradske uprave Ljubuški svečano je potpisana povelja o prijateljstvu gradova Duge Rese iz Hrvatske i domaćina Ljubuškog.

Prijateljstvo između ova dva grada traje već dugo počevši od suradnje KUD-ova ova dva grada, prije svega HKUD-a Herceg-Stjepan iz Ljubuškog koji se sada zove HKUD „Antas Mucić“, i KUD-a Duga Resa. Zajedno s folklorašima zaredale su i međusobne posjete predstavnika ovih Gradova, a od danas je prijateljstvo „i službeno.“

Povelju su potpisali Tomislav Boljak gradonačelnik Duge Rese i domaćin, Vedran Markotić, gradonačelnik Ljubuškog. 

Na kraju sjednice dodijeljena su priznanja osobama i firmama za 2020. godinu koji su pridonijele boljem životu na području Ljubuškog, stoji u priopćenju HDZ-a BiH.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 22:24