StoryEditor

Svečano obilježena 29. obljetnica oslobođenja Bune

Piše D  /  15.06.2021., 11:06h

Na dostojanstven način jučer je obilježena 29. obljetnica oslobođenja Bune. Na obilježavanju obljetnice su sudjelovali uvijek dragi i rado viđeni gosti pripadnici 4. GB HV-a, kao i gosti iz naših susjednih općina, Čitluka, Čapljine i Širokog Brijega, čije su postrojbe sudjelovale u borbama za oslobođenje i očuvanje ovih prostora, priopćio je Organizacijski odbor. 

U ovoj akciji oslobađanja Bune, koja se dogodila 14. i 15. lipnja 1992. godine, nakon dva dana žestoke borbe se uspjelo ovladati južnim dijelom lijeve obale Grada Mostara, nakon čega se neprijatelj povukao na obronke Veleža i Hrguda gdje je i ostala ratna crta do okončanja rata.

Na ovom obilježavanju odana je počast svim poginulim braniteljima služenjem Svete mise te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen parku na Buni uz prigodan program. Po završetku programa upriličen je mimohod u svečanom postroju ratnih stjegova od Spomen parka do Trga 13. srpanj Buna.

Organizacijski odbor se posebno zahvalio gostima iz 4. GB HV-a koji su došli u velikom broju i kao uvijek istaknuli dobro domaćinstvo na Buni, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, večer je protekla u ugodnom ozračju.

Dnevnik.ba

29. studeni 2022 10:07