StoryEditor

Supermama: Zabije tricu pa podoji bebu pored terena

Piše D  /  04.03.2021., 01:03h

Majčinstvo je važna stvar u životu mnogih žena, pa tako i profesionalnih sportašica. A kako uskladiti jedno i drugo pokazala je Antonella González (30), argentinska košarkašica koja nastupa za prvoligašku ekipu Tomás de Rocamoru.

Na utakmici protiv Vélez Sarsfielda Antonella je, naime, uz parket uzela kći Madi i dojila je.

- Uvijek joj dam da doji uoči utakmice, ponekad je to potrebno i meni i njoj. Razgovarala sam s trenerom i rekla mu da mi treba malo vremena. Sve je bilo prirodno - objasnila je Antonella.

Bitno joj je, kaže, da majke shvate da se može igrati i voditi brigu o potrebama djeteta.

- Čudi me što je jedna fotografija dojenja djeteta izazvala toliki interes, ali sretna sam što su ljudi mogli vidjeti nešto tako. Neka to bude korisno svim mamama koje nisu sigurne kad bi se, nakon trudnoće, mogle vratiti aktivnostima - kaže Antonella.

Njena sestra Laura trenerica je ekipe za koju je Antonella zabila osam poena uz dva skoka i jednu asistenciju u 25 minuta u pobjedi 61-44.

- Kako se organiziram? Pa s vremena na vrijeme trčim s jedne na drugu stranu, haha. Srećom, ona je uvijek uza me. Jako je dobra curica koja se privikava na sve. Nekad dolazi sa mnom na treninge, dok druga mala djeca ostaju na čuvanju kod bake ili tetke. Naravno, bez podrške obitelji i prijatelja ništa ne bi bilo moguće.

Kako se ostatak ekipe naviknuo na malu Madi?

- Najčešće mi pomaže sestra Vale, ali ponekad i suigračice kad treba više ruku s torbama i slično. Nekad mi samo treba šetnja, a onda su one tu da mi prave društvo - kaže košarkašica, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 05:08