StoryEditor

Superclasico se igra van granica Argentine, poznat i datum uzvrata

Piše D  /  27.11.2018., 05:11h

Nakon što su navijači Rivera napali autobus u kojem su bili nogometaši Boce, pri čemu su lakše ozlijedili nekoliko igrača i nakon suzavca policije kada su ponovno deblji kraj izvukli nogometaši gostujućeg tima, uzvratni susret finala Copa Libertadores je odgođen.

Bilo je realno za očekivati kako se revanš neće odigrati na Monumentalu zbog ponašanja Riverovih navijača, a danas smo dobili i službenu potvrdu.

Na sastanku Južnoameričkog nogometnog saveza (CONMEBOL) odlučeno je kako će se uzvratni susret odigrati van granica Argentine i to 8. ili 9. prosinca. Još uvijek nije odlučeno mjesto odigravanja, ali će CONMEBOL to naknadno izabrati.

Najvažnije za sve nogometne zaljubljenike je kako će se uzvrat finala ipak odigrati, a CONMEBOL će također naknadno odlučiti o disciplinskom postupku prema Riveru.

Ovom odlukom mnogi gradovi su istaknuli želju kako bi voljeli biti domaćini utakmice. Prva je reagirala Genova, a pored nje tu su još Milano, Miami, Belo Horizonte te Asuncion (glavni grad Paragvaja). Posljednji se javio i najegzotičniji Abu Dhabi koji je ponudio stadion na kojem će se igrati Svjetsko prvenstvo 2022. godine.

Argentinski mediji pišu kako je neigranje u Buenos Airesu i Argentini očekivano jer u petak počinje G20 sumit te neće biti dovoljno policajaca koji bi osigurali i odigravanje finala.

Podsjetimo, Boca i River su u prvom susretu odigrali neriješeno 2:2 na Bomboneri, ali taj rezultat apsolutno ništa ne znači jer u finalu Copa Libertadores ne važi pravilo gola u gostima.

Dnevnik.ba/ T.R.

 

24. travanj 2024 23:56