StoryEditor

"Šuker neće biti na sastanku s Hajdukom"

Piše D  /  22.06.2019., 08:06h

U ponedjeljak će za isti stol sjesti predstavnici Hajduka, Grada Splita i Hrvatskog nogometnog saveza. Tema sastanka bit će domaćinstvo utakmice između reprezentacije Hrvatske i Mađarske u sklopu kvalifikacija za Euro 2020.

"Mogu reći da će delegacija Hrvatskog nogometnog saveza doći na sastanak, da ćemo razgovarati i to je najbitnije, to je veliki iskorak", izjavio je Kustić za Dnevnik Nove TV.

Kustić nije htio otkrivati tko će činiti HNS-ovu delegaciju u Splitu, ali je rekao tko neće doći.

"Dobro, to ćemo još reći, imamo mi i sastanak. Ali, bit će dobra delegacija. Predsjednik je i službeno odsutan, ali vjerujte mi da će biti dobro zastupljen", dodao je Kustić.

Sastanak je inicirao Grad Split nakon što je na gradskom vijeću 25 od 26 zastupnika diglo ruku za povratak reprezentacije na Poljud. No to su spremni učiniti pod jednim uvjetom - da se Savez ispriča Hajduku i Splitu zbog neprimjerenog odnosa u proteklih 20 godina.

Potvrdio je to i HNK Hajduk službenim priopćenjem u kojem kažu da su "pozvani na Poljud na sastanak". Naglasili su da svoj stav neće mijenjati ako odnos na relaciji Split - HNS ne doživi korjenite promjene.

"Klub je spreman aktivno sudjelovati na sastanku u ponedjeljak na Poljudu isključivo s ciljem razgovora o prvim koracima prema transparentnijim i poštenijim odnosima prema svim klubovima, s ciljem otklanjanja godinama gomilanih problema. Tek kad se te promjene počnu događati, odnosno kad se uvjerimo da čelnici HNS-a konačno s riječi prelaze na konkretna djela, HNK Hajduk je spreman preuzeti aktivnu ulogu u procesu organizacije odigravanja neke od sljedećih utakmica naše reprezentacije", poručili su iz Hajduka.

HNS već kasni s dogovaranjem domaćinstva, prema pravilnicima UEFA-e, utakmica bi trebala biti dogovorena 120 dana prije odigravanja, a taj rok probijen je 6. lipnja. Nakon toga je UEFA dala HNS-u još dva tjedna u kojima je trebao riješiti problem, ali i taj rok je probijen 20. lipnja, a nije poznato kako će to sve utjecati na dodjelu domaćinstva.

Dopuštenje Hajduka HNS ne treba jer o svemu odlučuje Grad Split s obzirom na to da je Poljud gradski stadion. S druge strane, u slučaju da do kompromisa i dogovora ne dođe, najvjerojatniji domaćin bit će Rijeka, odnosno njen stadion na Rujevici.

Potencijalni dogovor donio bi veliku promjenu u odnosima Splita i HNS-a. Radi se tu, naravno, o političkom rješavanju problema jer jasno je da iza dovođenja reprezentacije u Split ne stoji naročita volja Hajduka i dijela njegovih navijača.

No, Opara i Kustić, činovnici HDZ-a, dobili su jasan zadatak koji je sve bliže rješenju. S druge strane, takav "deal‘ sigurno će izazvati žestok otpor navijača koji se nakon godina borbe protiv HNS-a i Zdravka Mamića trebaju zadovoljiti isprikom ljudi koje je on doveo.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 03:15