StoryEditor

Srpski ragbijaši igrali utakmicu za pomoć Petrinji, Sisku i Glini

Piše D  /  11.01.2021., 10:01h

Silovit potres pogodio je Banovinu prije gotovo dva tjedna, a od tad su se u akcije za humanitarnu pomoć angažirali brojni pojedinci, udruge i klubovi, prenose 24sata.

Među njima su se našli i veteranski ragbi klubovi u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

Oni su u nedjelju usprkos teškim uvjetima odigrali utakmicu na zabijeljenom travnjaku u Starčevu. Radilo se o susretu humanitarne svrhe za pomoć onima koji su pogođeni nedavnim potresima.

Inicijativu za humanitarnu pomoć je pokrenuo veteran zeničke momčadi Matori zmajevi Nikola Mudrić, a ragbi klub Borac iz Starčeva predložio je odigravanje humanitarne utakmice.

Zbog pandemije korona virusa veterani iz ostalih zemalja susjednih zemalja nisu mogli prisustvovati, no na utakmicu koja se igrala u nedjelju u podne pristigli su ragbijaši iz Niša, Vršca, Beograda, Pančeva, Zemuna i Starčeva.

Mnogi ragbijaši su došli na utakmicu, a nisu ni nastupili. Došli su samo kako bi donirali novac za humanitarne svrhe. Jedan od ragbijaša iz RK Borac prisjetio se kako su ragbi veterani ranije pomagali i kod poplava i drugih stvari:

- Pomagali su i teško bolesnom Amiru Haliloviću iz Zenice. Ovo je svojevrstan nastavak humanitarnog rada ovih divnih ljudi. Naša želja je da se mi okupljamo i družimo sa svim sportskim prijateljima, ali se pravi prijatelji pokazuju kad je muka, pa tako i sad kad je potrebno pomoći ljudima nastradalim u zemljotresu - kazao je Sekulović za portal mojkraj.rs.

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 01:19