StoryEditor

SRAMOTA! Hrvatska košarka spala na najniže grane. Hoće li itko odgovarati za ovakve blamaže!?

Piše D  /  02.12.2018., 08:12h

Košarkaši Hrvatske poraženi su od Litve. Ustvari to je preblaga riječ, uvjerljivo su poraženi od Litve i sada je plasman na Svjetsko prvenstvo u Kini ostao samo teorija.

Litvanci su zasluženo slavili s 79:62 protiv, treba se reći B ili C reprezantacije Hrvatske, ali ni Litva nije bila blizu najjačeg sastava.

Niti jednom tijekom utakmice Hrvati nisu bili u prednosti, a činilo se kako Litva kada poželi može otići na dvoznamenkastu prednost. Tako je bilo u očajnoj prvoj četvrtini, ali se Hrvatska uspijevala vratiti u drugoj, da bi u trećoj dionici košem Bilana došla do izjednačenja 43:43. I tu je stala. Ili bolje reći, Litva je ponovno odlučila igrati. Nakon treće četvrtine domaćini su vodili s 18 koševa razlike.

U zadnjoj dionici je ostalo samo odrađivanje posla za Litvu koja na kraju slavi s konačnih 79:62.

Hrvatskoj su sada ostale samo teorijske šanse i mora se osloniti na rezultate drugih. Prije svega na Talijane koji bi trebali dobiti Poljake (igraju trenutno i Poljska vodi s velikom razlikom). Hrvatskoj su ostale još dvije utakmice, protiv Poljske kući i Mađarske u gostima, mada ni obje pobjede ne bi značile siguran prolaz. Ustvari, ne trebamo se ni zamarati teorijom, Hrvatska jednostavno nije zaslužila vidjeti Kinu.

Na kraju krajeva, ovo je i stvarna slika hrvatske košarke koja iz godine u godinu tone sve dublje. Nismo večeras igrali s NBA zvijezdama, ali ni oni ne mijenjaju ništa. Igrali su i Bogdanović, Šarić protiv Litve i Poljske u prvim utakmicama pa smo ponovno obje izgubili. Nešto bi se trebalo promijeniti, nešto golemo. Prvo početi od ljudi koji vode košarkaški savez, pa do stručnosti izbornika, a tek onda porazgovarati s igračima. Jer ovo što se godinama događa je jedna velika SRAMOTA!

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore
28. travanj 2024 22:28