StoryEditor

Škoti uzdrmani, ali bez dodatnih posljedica: Nema zapreke za nastup ostalih reprezentativaca

Piše D  /  21.06.2021., 02:06h

Tako će škotski izbornik Steve Clarke imati na raspolaganju sve ostale igrače, iako je izostanak veznjaka Chelseaja za njega hendikep. Na hrvatsku reprezentaciju se pozitivan nalaz Gilmoura ne reflektira izravno, osim same činjenica što ga neće biti na terenu.

Prema škotskim propisima svi koji su bili blizak kontakt tom igraču morali bi u izolaciju ne deset dana, ali epidemiolozi su ustvrdili, kako je objavio škotski savez, da nijedan drugi reprezentativac Škotske nije bio blizak kontakt Gilmouru te nemaju zapreke za nastup. Je li to samo kompromisno rješenje?

Hrvatska i češka reprezentacija upravo nisu htjele boraviti u Škotskoj u kampu kako ne bi ostale bez više igrača bude li netko pozitivan. Zato naši rade testove u Rovinju, a potom samo doputuju u Veliku Britaniju, odigraju i vrate se u kamp.

Na BBC-u je Pat Nevin, nekadašnji škotski reprezentativac iz osamdesetih i devedesetih prokomentirao:

- To je jako loša vijest za Stevea Clarka. Unosi tenzije u ekipu. Iako je rečeno da nitko nije bio s Gilmourom u kontaktu jer točno je da su svaki u svojoj sobi, jasno je da oni imaju ručkove i večere, da imaju sastanke, da je sad pritisak da se do utakmice ne ustanovi kako je još netko pozitivan.

Na pitanje o izgledima Škotske za pobjedu, dodao je:

- Nadam se lošem danu Hrvatske. Škotska još nije dala nijedan gol na turniru, igrat će bez najboljeg iz utakmice s Engleskom, a s druge strane najbolji ili jedan od najboljih nogometaša svijeta bit će na terenu - rekao je Nevin aludirajući zacijelo na Modrića, prenose Sportske novosti.

Dnevnik.ba

08. kolovoz 2022 00:21