StoryEditor

Široki u golijadi na Grbavici svladao Željezničar

Piše D  /  06.12.2020., 04:12h

Gosti iz Hercegovine su poveli u 14. minuti kada je Stanić sjajno ubacio, a Mateo Marić s pet metara neometan šalje loptu glavom u mrežu.

Željezničar je nakon primljenog gola zagospodario terenom, ali osim posjeda lopte ništa drugo nisu mogli uraditi Širokom. No, i ta inicijativa je bila kratkog vijeka jer su se gosti brzo oslobodili pritiska i nastavili sa svojom igrom te su i više prijetili.

U 36. minuti Marić se ponovno našao u velikoj prilici. Ovaj put ga je uposlio Angelov, ali veznjak Širokog šalje loptu pored gola. Par minuta kasnije prijeti i Željezničar preko Zeca koji je pobjegao obrani gostiju i izlazi sam pred Miškića, ali mladi vratar Širokog zaustavlja njegov udarac.

U samom finišu prvog poluvremena mogao je Široki preko Jovića povećati svoju prednost. Napadač gostiju je prevario Stevanovića, ali puca pored gola te se na odmor odlazi s minimalnih 0:1.

U drugom dijelu bolja igra domaćina koji su preko Hajdarevića i Bekrića mogli do izjednačenja, ali Miškić je bio sjajan na golu Širokog.

Gosti su se u nastavku susreta dodatno povukli i svoju priliku čekali iz kontra napada, a jedan zanimljiv pokušaj je imao Pervan koji je s centra probao prevariti Erića, ali vratar Želje je spasio svoj gol.

U 84. minuti Široki je rješio pitanje pobjednika. Stipe Jurić je lakoćom osvojio jedan duel s Miletićem, došao do lopte i lijepo prebacio Erića za 0:2.

Na drugoj strani Lendrić je ostao sam, ali Dario Miškić je danas zaključao svoja vrata i obranio i ovaj udarac domaćina. No, zato je Marko Pervan već u sljedećem napadu pokazao napadačima Želje kako se rješavaju prilike. Sjajno se namjestio na rubu kazenog prostora i pogodio u nebranjeni dio mreže za velikih 0:3.

U drugoj minuti nadonade Lendrić je nakon dodavanja Bekrića smanjio na 1:3, a Bojo je trećoj minuti nadoknade zabio za 2:3. No, više nije bilo vremena za Željezničar te je Široki s Grbavice odnio sva tri boda.

Momčad Tonija Karačića tako većčetiri susreta ne znaju za poraz, a u sljedećem kolu na Pecari igraju ‘Hercegovački derbi‘ sa Zrinjskim. Željezničar je ovim porazom ponovno dao priliku Sarajevu da se dodatno odvoji na vrhu ljestvice, a novu pojedu Plavi će tražiti za šest dana na gostovanju kod Krupe.

Dnevnik.ba/ T.R.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

28. travanj 2024 18:28