StoryEditor

Sinoć otvorena Izložba knjiga zavičajne zbirke u Žepču

Piše D  /  13.10.2018., 12:10h

Sam Katalog sadrži izbor knjiga iz bogate Zavičajne zbirke Opće biblioteke Žepče. Načelnik općine Žepče Mato Zovko je nakon nekoliko prigodnih riječi i pozdrava nazočnima kao i gostu koji je inicirao ovaj projekat, žepačkom dugogodišnjem spisatelju Franji Mariću te ujedno zahvalama i direktorici JU „Opća biblioteka“ Žepče Sabini Malićbegović na podršci pri realiziranju ovog projekta, proglasio ovu izložbu otvorenom.

Istoj su se odazvali službenici različitih nivoa općinske vlasti, osobe iz odgojno-obrazovnih ustanova te ostali ljubitelji i njegovatelji domaćeg štiva. U svom kratkom govoru Franjo Marić je naglasio kako je trebala postojati posebna zbirka knjiga da bi se napravila ova izložba te kako Opća biblioteka treba zadržati kriterij i na ostalim projektima koji je zauzela pri kreiranju ovog projekta. Web-dizajner ove zbirke je Adnan Dervišević.

Prisutnima se obratila i direktorica JU „Opća biblioteka“ Žepče koja je objasnila kako put do konačnog rješenja nije bio lagan, međutim već 2005. ova knjižnica je već raspolagala s određenim brojem knjiga od kojih se mogla napraviti zbirka ove vrste, te da je ova zbirka prva ovakve vrste na našim prostorima pa i šire. Također je kazala kako knjižnica trenutno broji 18 613 knjiga u aktivnom i pasivnom fondu, prenosi Postaja.ba

I ovaj događaj upriličen je povodom Dana općine i 560. obljetnice prvog poznatog pisanog spomena imena Žepča. Izložba je otvorena još danas 13. listopada do 15.00 sati.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 08:30