StoryEditor

Savladali slavni brazilski klub: Al Ahly osvojio treće mjesto na klupskom SP

Piše D  /  11.02.2021., 07:02h

Nogometaši egipatskog Al Ahlyja osvojili su treće mjesto na klupskom svjetskom prvenstvu u Kataru nakon što su u susretu za broncu boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedili brazilski Palmeiras sa 3-2.

Palmeriras je tijekom utakmice bio bliži pobjedi, no susret je završio bez golova pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Igrači su i tijekom jedanaesteraca imali problema s postizanjem golova jer je od 10 udaraca samo pet završilo u golu. 

U redovima afričkog prvaka golove su zabili Banoun, Hany i Ajayi, a kod južnoameričkog prvaka precizni su bili samo Scarpa i Gomez. Na koncu je presudio promašaj Mela u petoj seriji. Al Ahly je poveo 1-0 golom Banouna, no iduća igrača egipatskog sastava (El Soulia, Mohsen) su bili neprecizni. Kod Palmeirasa prva dva izvođača (Roni, Adriano) nisu uspjeli svladati Mohameda El Shenawya, ali je u trećoj seriji Scarpa zabio za 1-1.

U četvrtoj seriji su Hany i Gomez bili precizni, pa se u odlučujuću seriju ušlo s rezultatom 2-2. Ajayi je bio precizan, dok je El Shenawy obranio udarac Mela. Brazilski sastav koji je u Katar doputovao s nadom kako bi mogao iznenaditi Bayern u željenom finalu, na koncu je završio četvrti bez postignutog gola u dvije utakmice.

U finalu koje počinje u 19 sati igrat će Bayern i Tigres iz Meksika. U polufinalu je Bayern pobijedio afričkog prvaka Al Ahly sa 2-0, a oba pogotka postigao je Poljak Robert Lewandowski u 17. i 86. minuti.

Tigrovi su u polufinalu pobijedili južnoameričkog prvaka Palmeirasa sa 1-0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Francuz Andre-Pierre Gignac u 54. minuti iz jedanaesterca. U susretu za peto mjesto igrači domaće momčadi Al Duhail su pobijedili južnokorejski Ulsan Hyundai sa 3-1, prenosi Hina.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 11:41