StoryEditor

Sarajevo svladalo Čelik i na zimsku pauzu odlazi s pet bodova prednosti nad Zrinjskim

Piše D  /  01.12.2018., 06:12h

Nogometaši Sarajeva ostvarili su u 19. kolu Premijer lige BiH svoju trinaestu pobjedu u prvenstvu i vratili prednost nad Zrinjskim na pet bodova. Bordo momčad je na Koševu dočekala Čelik i svladala ga s 3:1.

Domaćini su poveli u 36. minuti kada Rahmanović sjajno pronalazi Selmira Pidru, a ovaj lijepo prima loptu i šalje ju ispod vratara gostiju. Dvije minute kasnije novi udarac za Čelik, Mehić je nepotrebno zaradio drugi žuti karton i ostavio svoju momčad na cjedilu. Vrijedi spomenuti kako su gosti samo nekoliko sekundi prije pogodili vratnicu preko Dedića iz slobodnog udarca.

No, i s igračem manje, gosti iz Zenice su uspjeli šokirati domaćine. U 44. minuti Dedić bježi obrani Sarajeva, prvi udarac glavom mu brani Kovačević, ali iz drugog pokušaja pogađa za poravnanje rezultata.

Sarajevo je u drugom poluvremenu u potpunosti zagospodarilo terenom i bilo je samo pitanje vremena kada će obrana Čelika popustiti. A, popustila je u 54. minuti i to nakon kornera. Tatar je ubacio, a Rahmanović je nedopustivo ostao sam i glavom zakucao loptu u mrežu za novo vodstvo domaćina. Asistent Tatar se mogao upisati i u strijelce, ali je i on pogodio vratnicu nakon asistencije sveprisutnog Rahmanovića.

Pet minuta prije kraja Handžić je osigurao pobjedu lijepim i preciznim udarcem s nekih 18 metara za konačnih 3:1.

Sarajevo tako prvi dio prvenstva završilo s pet bodova prednosti nad Zrinjskim i ima lijepu zalihu za nastavak prvenstva koje će započeti u veljači 2019. godine.

OSTALI REZULTATI:

Sloboda - Mladost 2:1

Zvijezda 09 - Tuzla City 1:1

Dnevnik.ba/ T.R.

Rezultati by SofaScore
30. travanj 2024 19:54