StoryEditor

S TRUMPOM U DRUŠTVU: Čović danas u UN-u, večeras prijem Donalda Trumpa

Piše D  /  19.09.2017., 09:09h

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović danas će sudjelovati na prijemu za šefove država i vlada povodom otvaranja Generalne debate 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, u organizaciji glavnog tajnila UN-a, te na otvaranju Generalne debate 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a.

U poslijepodnevnim satima prisustvovat će prijemu Europske unije, čiji su domaćini Donald Tusk, predsjednik Europskog vijeća, Frans Timmermans, potpredsjednik Europske komisije, Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost.

U večernjim satima prisustvovat će prijemu predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa, povodom 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a.

Čović će se u srijedu, 20. rujna, u jutarnjim satima obratiti na Generalnoj debati 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, nakon čega će u večernjim satima prisustvovati večeri lidera zapadnog Balkana, koju priređuje Federica Mogherini, visoka predstavnica EU za vanjsku politiku i sigurnost.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH u četvrtak, 21. rujnaa, održat će niz bilateralnih susreta na marginama 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, među kojima je i susret s Antoniom Guterresom, glavnim tajnikom UN-a.

U službenoj bh. delegaciji na otvaranju Generalne debate 72. zasjedanja Generalne skupštine UN-a, pored predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dragana Čovića, su i ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak, stalni predstavnik BiH pri UN-u Miloš Vukašinović, šef Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Elvir Čamdžić, savjetnica u Kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Diana Čekić i šefica Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Tonka Krešić Gagro, najavljeno je iz Predsjedništva BiH.

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak danas će imati bilateralne susrete s generalnim tajnikom Organizacije za europsku sigurnost i suradnju (OEBS) Thomasom Gremingerom i ministrom inostranih poslova i trgovine Mađarske Peterom Szijjartom, a u večernjim satima prisustvovati prijemu čiji će domaćini biti predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk i visoka predstavnica EU za vanjsku i sigurnosnu politiku Federica Mogherini.

Crnadak će sutra sudjelovati na radnom doručku Savjeta za regionalnu saradnju (RCC), kojem će prisustvovati ministri inostranih poslova zapadnog Balkana (WB6), kao i komesar za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn. On će istog dana imati susret s generalnim sekretarom Stalnog arbitražnog suda (PCA) Hugo Hans Sibleszom, te će prisustvovati prijemu koji organizuje ministar vanjskih poslova i međunarodne saradnje Ujedinjenih Arapskih Emirata Sheikh Abdullah Bin Zayed Al Nahyan..

Četvrtog dana posjete, 22. rujnaa, šef bh. diplomacije sudjelovat će na sastanku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5), čiji je domaćin ministarVP Republike Makedonije Nikola Dimitrov. Istog dana, planirano je sudjelovanje ministra i na sastanku ministara VP Grupe prijatelja Alijanse civilizacijam priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Dnevnik.ba

30. travanj 2024 22:26