StoryEditor

Reis Kavazović: Naša borba za državu ne smije prestati, neka nam Allah u tome pomogne

Piše D  /  29.07.2021., 17:08h

Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH u Gazi Husrev-begovoj džamiji održao je hutbu u kojoj se osvrnuo na važne aktualne političke teme, prenosi Dnevni avaz. 

Kavazović je poručio hladno odbijanje koje su Bošnjaci doživjeli na  samoj porti „ovosvjetske haaške pravde“ svjedoči suverenost BiH.

Dodao je i kako je „ostvaren milenijski san, samostalnost i suverenost zemlje“.

„Iza nas su dani s velikim očekivanjima i nadanjima. Naše žrtve jesu veliki, ali je i naše djelo postignuća veliko. Naša djeca imaju svoju domovinu o čijoj smo ljepoti ranije govorilI“, rekao je Kavazović u hutbi.  

Poručio je kako ništa nije završeno i da će istina neminovno izlaziti na vidjelo.

„Ta hladnoća nas je zaboljela, ali nas ne smije obeshrabriti. Ništa nije završeno. Istina će neminovno izlaziti na vidjelo, i danas i sutra. Naša borba za državu, narod, istinu i pravdu ne smije prestati. Na stotine je mogućnosti da držimo svijest o zlu koje nam se dogodilo – obitelj, škola, sud, udruge, tu su da  govore, svjedoče i optužuju“, poručio je Kavazović.

Naveo i je i kako je to „naše pravo i naš zalog za slobodu i suverenost u budućnosti kojeg smo stekli i kog se nećemo odricati“.

Na kraju hutbe poručio je „domovina blagodat kojoj smo se radovali“.

„Neka nam i u ovome proljeću živi naša svijest da je naša domovina blagodat kojoj smo se radovali i koju brižno i pažljivo, poput biljčice u rasadniku, čuvamo i njegujemo. Neka nam Uzvišeni pomogne u tome“, zaključio je hutbu Husein ef. Kavazović, poglavar Islamske zajednice u BiH.

Dnevnik.ba 

10. kolovoz 2022 02:34