StoryEditor

Rebić asistent u pobjedi nezaustavljivog Milana

Piše D  /  06.12.2020., 11:12h

Milan je poveo u finišu prvog poluvremena nakon penala kojeg je realizirao Franck Kessie, a prethodno je u svom kaznenom prostoru rukom igrao Jankto.

U 77. minuti se činilo da su Rossoneri riješili pitanje pobjednika kada je Samu Castillejo tek što je ušao u igru zabio za 0:2 nakon asistencije Ante Rebića. 

No, u 83. minuti Ekdal je nakon kornera zabio za 1:2 i dao Sampdoriji nadu da mogu izbjeći poraz. Ipak, Milan se obranio do kraja i upisao još jednu pobjedu i zadržao prednost od 5 bodova nad gradskim rivalom Interom.

Milan sjajno igra ove sezone i zasluženo se nalaze na liderskoj poziciji. Večeras su srušili i vlastiti rekord star 47 godina s 30 utakmica u Seriji A u kojoj su zabili bar jedan pogodak. U kakvoj se seriji nalaze najbolje pokazuje podatak da ne znaju za poraz 22 utakmice u domaćem prvenstvu računajući i kraj prošle sezone.

Ante Rebić je neizostavan iz prve momčadi nakon što se vratio na travnjak poslije ozljede lakta zbog koje je izbivao 6 utakmica. Iako je odigrao već 8 utakmica poslije ozljede, nije se upisivao u strijelce, ali mu Pioli i dalje vjeruje. Rebić uopće ne igra loše iako nije na krilnoj poziciji koja mu više odgovara. Ozljedom Zlatana Ibrahimovića, Rebić je postao najistureniji napadač Rossonera.

Nije toliko efikasan kao Ibrahimović, ali svojom trkom i aktivnošću u igri nadoknađuje nedostatak golova. No, na kraju krajeva Milan pobjeđuje i to je ono najvažnije za njih. A, kada se Zlatan vrati na teren, vratit će se i Rebić na to lijevo krilo gdje se sjajno snalazi s Theom Hernandezom.

Dnevnik.ba/ T.R.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
28. travanj 2024 00:39