StoryEditor

Prvi put nakon rata Velež pobijedio Slobodu u Tuzli

Piše D  /  13.03.2021., 07:03h

Rođeni su u Tuzlu stigli sa željom da prekinu crni niz, a meč su otvorili na sjajan način. U 23. minuti dobili su jedanaesterac nakon što je Jusić igrao rukom u svom kaznenom prostoru, a siguran sa bijele točke bio je Cvijanović za vodstvo Veleža 1:0.

Već u narednoj akciji gostiju, Anđušić je izvanredno šutirao sa 20-ak metara, ali lopta je prohujala pored vratnice. Nakon toga budi se i Sloboda, a nešto bolju igru Tuzlaci su okrunili u 44. minuti, prenosi Klix.

Pezer je lijepo uposlio Maksimovića, koji je majstorski prevario Ovčinu, a potom preciznim udarcem matirao Kjosevskog za 1:1.

Na otvaranju drugog dijela prvu veliku šansu imala je Sloboda. Husejinović je u 52. minuti izašao sam ispred golmana Veleža, ali slabo je šutirao i Kjosevski je obranio.

Velež je uzvratio odmah nakon toga, ali udarac Georgijevića odlično je zaustavio Golubović. Potom se igralo nešto mirnije i kada se činilo da će ostati 1:1, uslijedio je šok za Tuzlake u 76. minuti.

Nakon jednog pokušaja lopta se odbila do Georgijevića koji je šutirao s desetak metara, a na putu do gola, lopta je ponovo zakačila jednog igrača Slobode i završio u mreži za vodstvo Veleža 2:1.

To nije bio kraj nevoljama domaćih. U rasponu od samo dvije minute, Jusić i Salihović su zaradili druge žute kartone, pa je Sloboda u 81. minuti ostala bez dva igrača manje.

Brojačno oslabljeni Tuzlaci više ništa nisu mogli uraditi do kraja i upisali su četvrti uzastopni poraz u Premijer ligi, dok je Velež prvi put od osnivanja zajedničke lige, alli i tek u 18. međusobnom duelu u Tuzli nakon rata, pobijedio Slobodu i barem privremeno probio se na drugo mjesto.

Dnevnik.ba

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
30. travanj 2024 14:29