StoryEditor

Prva skupina od 95 polaznika završila obuku u školi plivanja u Orašju

Piše D  /  19.07.2018., 11:07h

Na završnom testiranju plivači su pokazali zavidne rezultate i dobro ovladali svim plivačkim tehnikama.

- Obzirom da je veliki broj djece već drugu ili treću godinu prisutan u školi plivanja, sve ukazuje na to da je veliko zanimanje za ovaj projekt koji im omogućuje da se nauče radu i disciplini, te da steknu nova poznanstva - kazao je voditelj škole plivanja Mehmed Memišević, te izrazio zahvalnost djeci i njihovim roditeljima za strpljenje koje su iskazali i pored nepovoljnih vremenskih uvjeta koji su pratili prvi ciklus. Upriličena je dodjela diploma prvoj skupini od 44 djece iz Domaljevca, kao i 51 polaznika iz mjesnih zajednica Oštra Luka, Bok i Matići.

Općina Domaljevac-Šamac drugu godinu zaredom podržava projekt škole plivanja i u potpunosti financira troškove kotizacije prema udruzi Olimp i prijevoza djece na bazene u Orašju.  Pokazalo se da su djeca u ovoj općini jako zainteresirana za školu plivanja kako bi tijekom školskih praznika naučili nešto korisno i edukativno, piše radioorasje.com.

- Ipak smo mi uz područje rijeke Save i doista je neophodno omogućiti djeci da nauče plivati i oslobode se straha od kupanja na otvorenom. Uz to što su naučili tehnike plivanja, djeca su stvorila nova poznanstva i prijateljstva i lijepo je da se druže na ovakav način - istaknuo je Miroslav Lucić, pomoćnik načelnika općine Domaljevac Šamac, koji je s načelnikom općine Mariom Jurkićem posjetio djecu na bazenima u Orašju.

Škola plivanja na ŠRC Bazeni u Orašju nastavljena je jučer, a u skupini su djeca od 7 do 14 godina iz općine Odžak, te MZ Donja Mahala, Tolisa i Kostrč.

Dnenvik.ba

28. travanj 2024 13:17