StoryEditor

Prosinečki o Hajduku: "Gorica ih je pobijedila 5 puta zaredom, nisu zaslužili biti drugi"

Piše D  /  08.07.2020., 05:07h

Jovićević je naslijedio Nenada Bjelicu koji je naprasno napustio klupu zbog neslaganja s upravom kluba oko rezanja plaća za vrijeme pandemije koronavirusa, a kao jedna od opcija za njegovu zamjenu spominje se Prosinečki.

Zadovoljan u Turskoj

Legendarni Žuti gostovao je u podcastu Sportkluba gdje je govorio o svojoj dosadašnjoj karijeri u turskom Kayserisporu, ali i o stanju u HNL-u u kojem je u tijeku borba za drugo mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. 

"Da se sada radi tablica, bili bi peti. Vidio sam da sam u jednoj momčadi koja treba puno promjena, nije dobro bilo čim su prije mene mijenjali tri trenera. Moj dolazak je bio nakon razgovora s predsjednicom koja me nagovorila da probam nešto napraviti s Kayserijem. Ipak, ova korona je sve unazadila, sada kad se opet igra, sve ide puno brže i puno lakše", rekao je Prosinečki o stanju u Kayserisporu, prenosi Index.

Prati zbivanja u HNL-u

Vrlo brzo osvrnuo se na HNL koji obilježava utrka Lokomotive i Osijeka za drugo mjesto, ali i priča oko Hajduka koji je usprkos činjenici da ima drugi najveći proračun u ligi samo teoretski u igri za drugo mjesto. 

"Ne mogu reći kakvo je točno stanje u Dinamu, ja mogu samo reći ono što pročitam i rezultate koje vidim. Ili isto kakvo je stanje u Hajduku. Isto ono što pročitam što vele Stanić ili Tudor, ali kažem, u to vrijeme ja radim ili gledam svoje protivnike. Uglavnom, trudim se pratiti, manje-više. U Dinamu nije lako raditi jer uz pobjede moraš igrati dobro jer su nadmoćni u domaćem prvenstvu. Sada, zašto su izgubili neke bodove u posljednje vrijeme, vrlo je teško poslije korone, teško je motivirati ekipu da bude onako željna kao kod Bjelice. Došli su neki mlađi igrači koji se žele dokazati, pogotovo kad imaš rezultat, onda imaš priliku mlađe isprobati. Tu je taj jedan lagani problem. Dinamo treba ući ponovo u Ligu prvaka da sve bude mirno. Mene nije iznenadilo ništa u Dinamu, pa ni ovo vezano uz Bjelicu. U Dinamu je sve moguće, iznenadilo me je, ali i cijelu javnost. Bjelica je napravio najveći rezultat s Dinamom, prezimio, puno pozitivnog, dobili dva reprezentativca. Posebno tu mislim na Petkovića. Dobili smo puno pozitivnog i zato nas je sve to iznenadilo", rekao je Prosinečki pa dodao:

"Što se tiče borbe za drugo mjesto u HNL-u, Hajduk nije zaslužio biti drugi, kad te Gorica pobijedi pet puta zaredom, nešto ne valja. Mislim da će Lokomotiva završiti na drugom mjestu."

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 06:12