StoryEditor

Promocija zbirke priča Magdalene Blažević u četvrtak u HNK Mostar

Piše D  /  06.10.2020., 01:10h

Predstavljači knjige bit će pisci Senka Marić i Josip Mlakić te urednik zbirke Seid Serdarević, a glazbeno će sve upotpuniti Sanel Marić Mara i Dario Lukić. 

„Svetkovina“ je iz tiska izašla nedavno i ovo je njeno prvo predstavljanje, a kako Magdalena kaže sretna je što je upravo prva promocija u Mostaru, gradu u kojem živi dvadeset godina i koji, pored Žepča, smatra svojim.  

Magdaleninu zbirku objavila je zagrebačka Fraktura, a njene priče nastajale su prethodnih godina od kojih su neke dobile i nagrade na regionalnim festivalima. Publika je sigurno poznaje i prepoznaje po pričama objavljenim u internetskim časopisima i na portalima Strane, Balkanski književni glasnik, Riječi, Život, Ajfelov most, Strane, Astronaut itd. 

Ženska iskustva za ovu spisateljicu su jako važna te upravo glasom ruralne žene progovaraju njene priče, glasom žene u patrijarhalnom društvu gdje im je samim tim pravo glasa gotovo potpuno uskraćeno. 

„Svetkovina je zbirka kratkih priča smještenih u prostor koji je današnjem čitatelju nedokučiv i atmosferom podsjeća na mračnu bajku. Kroz ženska iskustva pripovijedaju se priče o ljubavi, seksu, nasilju, čedomorstvu, smrti - svemu onome što proizlazi iz sukoba nagonskog u čovjeku i želje da dosegne sreću sa strogim pravilima malih seoskih zajednica“, kaže Magdalena o svojoj knjizi.

Dnevnik.ba

24. listopad 2021 18:26