StoryEditor

Prikazana Pasija u Neumu

Piše Nikolina Lovrić  /  29.07.2021., 19:45h

U organizaciji Udruge građana Zvijezda Mora, i pod pokroviteljstvom Općine Neum, u Neumu je na Cvjetnu nedjelju po četvrti put upriličen realan prikaz Muke Gospodnje Pasija.

Više od stotinu sudionika, šezdesetak glumaca i statista, kostimografi, scenografi, različiti tehničari, svi potpuni filmsko-kazališni amateri i četvrtu su se godinu zaredom prihvatili posla kako bi najvažnije događaje kršćanstva prikazali što vjernije.

I ove se godine u ulozi Isusa pojavio varaždinski pjevač duhovne glazbe, Antonio Tkalec, dok su ostale uloge podijeljene između neumskih entuzijasta – studenata, službenika i radnika, nezaposlenih i domaćica.

Posebne osjećaje među posjetiteljima izazvali su i glasovi klape iz Slanog koja je svojom izvedbom korizmenog napjeva Puče moj, ispratili Kristov put na Golgotu, što je izmamilo suze čak i hladnoj rimskoj gardi.

Ovo, već tradicionalno kulturno događanje, lagano postaje kulturno-turističkom okosnicom događanja u Neumu na godišnjoj razini, a svojom duhovnom dimenzijom svake godine privuče sve više posjetitelja kojima Pasija dođe kao još jedan vid korizmene vježbe duha.

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 09:28